Bosnia Appeal

Svečano otvoreno košarkaško igralište u naselju Stupine u Tuzli koje je poklonio  košarkaš Jusuf NurkićSvečano je otvoreno košarkaško igrališt u Tuzli, koje je donirao proslavljeni košarkaš , reprezentativac BiH, Jusuf Nurkić, koji je trenutno član NBA ekipe Portland Trail Blazers, a poznat je kao veliki humanista i u BiH i drugim državama svijeta.

Tuzla predstavlja ono što BiH treba biti u cjelini, da se vrijednost grada treba proširiti na cijelu BiH. Ne bitno je odakle ste, da li ste povratnik ili niste, drago mi je da sam realizovao košarkaški teren ovdje vrlo brzo od strane Jasmina Imamovića i Grada Tuzle.Zahvalan sam Gradskoj upravi što su prihvatili ideju i uspjeli završiti potrebne aktivnosti za realizaciju projekta. Željeli smo pronaći odgovarajući teren da djeca imaju neku sigurnost.Tu je zaštitna ograda , da roditelji znaju gdje su im djeca, a ideja izgradnje igrališta počela je prošle godine po propisanim dimenzijama i sretan sam što smo uspjeli realizovati ovaj projekat , istakao je Jusuf Nurkić, koji je vlastitim sredstvima u cjelosti finansirao izgradnju i opremanje terena.Tadašnji gradonačelnik Tuzle ,Jasmin Imamović , sadašnji zastupnik u Parlamentu BiH, je istakao, tada sam odlučio i složio se sa idejom izgradnje igrališta i svi treba da smo mu zahvalni Nurkiću koji je izdvojio sredstava za igradnju  ovog terena i poklonio ga našoj djeci. Svi znamo da je Nurkić veliki košarkaš koji poklanja mladima i djeci širom BiH , ali i širom svijeta što je jako važno za njihovo odrastanje, naglasio je Imamović.

Prema riječima gradonačelnika Tuzle , Zijada Lugavića , ovo sportsko igralište je značajno za sve građane Grada Tuzle, posebno za one najmlađe. Želim ovom prilikom da se zahvalim gospodinu Nurkiću koji je izdvojio sredstva  za igradnju ovog terena i poklonio ga našoj djeci, našim mladima da mogu da se druže i razvijaju u duhu pravih sportista. Grad Tuzla je obezbjedio zemljište, izradio je projekat, obezbijedi je stručni nadzor, te preuzeo obavezu da osigura redovno održavanje ovog prelijepog objekta koji je već u upotrebi naših sugrađana svih generacija. Drago mi je što će naši najmlađi moći svoje slobodno vrijeme provoditi još kvalitetnije, da se druže i a se razvijaju kao pravi sportisti, istakao je gradonačelnik Zijad    Lugavić.

Nakon otvaranja košarkaškog igrališta ,održana je utakmica koju su sa odigrali košarkaši Tuzle,koji su nagrađeni sa velikim aplauzom, a nastavljeno je i druženje sa Jusufom Nurkićem uz obavezno fotografisanje sa njim.

Duška REBIĆ 

Related posts

Udruženje ‘Zajedno u BiH’ u Prijedoru organizira Kongres humanitarnih organizacija

Dijaspora BiH Administrator

Udruženje pomoć bolesnim – ŽIVOT: Pomozimo Ernasu Beriću da samostalno stane na noge

Dijaspora BiH Administrator

Njemačka: Ramazanskom akcijom “Doniraj i obraduj” sakupljeno 51.780 eura za iftare u BiH

Dijaspora BiH Administrator

“BUY A BRICK APPEAL”: Bošnjački džemat “Hilal BCS” – Dewsbury poziva vas da pomognete proširenje njihovog mesdžida

Dijaspora BiH Administrator

NAŠA DIJASPORA U NEW YORKU: Bosanska djeca pisala, crtala i donirala za djecu Turske i Sirije

Dijaspora BiH Administrator

Maglaj: Džemat “Sabur” iz Danske prikupio pomoć “Merhametovoj” kuhinji

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment