Zanimljivosti

SVEČANI PRIJEM ZA NOVINARE U ORGANIZACIJI EKONOMSKO- KULTURNOG CENTRA AZERBEJDŽANA

Direktor Kulturno-Ekonomskog centra Azerbejdžana, gospodin Seyran Mirzazada priredio je 14. aprila svečanu večeru za predstavnike elektonskih i štampanih medija,  kao i za poslenike kulture u Podgorici. Tokom prošle godine predstavnici brojnih medija su ostvarili blisku saradnju sa Ekonomsko-kulturnim centrom Azerbejdžana. 

Saradnja je ostvarena prije svega na poljima afirmisanja kulture i kultrnih vrijednosti Azerbejdžana ali i brojnih drugih značajnih oblasti. U brojnim tekstovima vezanim za Azerbejdžan, Crnogorci su imali priliku da se upoznaju sa brojnim književnicima, stvaraocima, novinarima, istoričarima, naučnicima, slikarima i drugima koji su ostavili trajan pečat stvaralaštva iza sebe. 

Na pomenutoj večeri direktor Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana je izjavio: ,,Kultura i mediji su blisko povezani. Prijateljstvo Azerbejdžana i Crne Gore protkano je najljepšim nitima koje povezuju naše dvije države. Put kulture je i put na kome se grade jake veze i mostovi koja nas spajaju i povezju i čine da jedni drugima budemo bliži.” Na samom kraju svečane večere Mirzazada se zahvalio svim novinarima i poslenicima kulture na podršci koji pružaju radu Ekonomsko-kulturnog centra Azerbejdžana u Podgorici. 

Na pomenutoj večeri bili su prisutni: novinari, književnici, publicisti i hroničari i to: Nada Kovačević, Nevenka.Vuković-Jovović, Gorica Vukićević, Aleksandra Sjekloća, Balša Knežević, Slavko Mandić, Božidar Proročić, Branislav Stojanović, Gordan Čampar, Veselin Živanović.

Piše: Božidar Proročić, savjetnik u Kulturno-ekonomskom centru Azerbejdžana u Podgorici

Related posts

LEGENDE I PRIČE S LOVĆENA (VII)

Dijaspora BiH Administrator

Novi trendovi: U BiH sve traženiji polovni električni automobili, evo koliko i koštaju

Dijaspora BiH Administrator

Ničije dijete: Dječak-vuk nakon resocijalizacije vratio se u šumu

Dijaspora BiH Administrator

LEGENDE I PRIČE S LOVĆENA (XV)                

Dijaspora BiH Administrator

Veliko pacifičko ostrvo smeća toliko naraslo da se na njemu razvio ekosistem

Dijaspora BiH Administrator

VILHELM EBEL DVANAEST DANA U CRNOJ GORI (VI)

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment