Muzika

Snimanje u Prijedoru, Ključu i na Kozari: Alen Hrbinić ekranizirao pjesme „Najdraža“ i „Pokreni se“

Alen Hrbinić snimio je spotove za pjesme “Najdraža” i “Pokreni se”, za koje je pisao tekstove i muziku. Pod rediteljskom palicom Dejana Niševića kadrovi su snimani u Prijedoru, Ključu i na Kozari.

– Sve je bilo odlično organizirano i već se uveliko radi na montaži. Snimali smo na nekoliko lijepih lokacija, a dobar domaćin u Prijedoru nam je bio Halid Muslimović. Muslimović nam se pridružio u pauzi i nakon snimanja i nekoliko sati smo proveli u razgovorima o estradi. U Prijedoru sam se družio i sa producentom Fikretom Vukalićem Fantomom, koji živi i radi u Austriji i u toj zemlji organizira koncertne spektakle Dine Merlina, Zdravka Čolića, Gorana Bregovića… Sigurno je da sam mnogo mogao naučiti od Muslimovića i Fantoma koji su već decenijama svaki na svoj način na estradi – kaže Hrbinić.

Spot za pjesmu “Najdraža”, koja se nalazi na Alenovom albumu “Furam”, bit će pred publikom već sredinom novembra.

– Pokušavam da godišnje snimim barem četiri spota i na taj način promoviram svoj rad. Naravno, mnogo se radujem i svirkama i druženju sa publikom. Nama muzičarima i pjevačima to je najbitnije. Muzika je smisao našeg života i nema dana da nekoliko sati dnevno ne sviram ili pjevam. Svirke su mjesto gdje publici poklanjamo energiju i emocije i oni nam uzvraćaju istom mjerom. To je posebni bitno za autorski rad i nastajanje novih pjesama – nastavlja sarajevski pjevač koji živi i radi u Njemačkoj.

Alen je nedavno bio gost  u emisiji “Corner”, koja se emitira na BHT 1.

– „Corner“ je odličan projekat za koji cijela ekipa na čelu sa Ajdinom Tačijem zaslužuje čistu desetku. Sve je odlično osmišljeno i radi se po svjetskim standardima – zaključuje Hrbinić.

P.R.

Related posts

SJEĆANJE NA DELIJU KURPEJOVIĆA-ŽIVOT POSVEĆEN LJUDIMA

Dijaspora BiH Administrator

Alen Hrbinić dobio nagradu za hit godine: Muzika nas spaja i ona je naš smisao života

Dijaspora BiH Administrator

Neno Murić uspješnu godinu završava nastupom na Blidinju

Dijaspora BiH Administrator

Haris Rahmanović i Nino Mujagić uradili su tri pjesme na novom albumu Marije Šerifović

Dijaspora BiH Administrator

Sarajka sarađuje sa Aleksandrom Sofronijevićem, napisala hit za Nikolinu Milosavljević

Dijaspora BiH Administrator

Armin Muzaferija otkrio po čemu će pamtiti 2021. godinu

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment