Bosna i Hercegovina

Sarajevo: Sutra počinje „Zima na Vilsu“

 Na Vilsonovom šetalištu, prostoru između hotela Bristol i Elektroprivrede BiH, u srijedu, 15. decembra 2021. godine u 19:30 bit će otvoren zimski zabavni park „Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market“.

– Iz niza razloga ni ove godine nismo u mogućnosti realizirati naš „Sarajevo Holiday Market“ u punom kapacitetu, pa smo nakon uspješno realiziranog ljetnog događaja na Vilsonovom šetalištu odlučili da ove godine „prezimimo“ na toj lokaciji i građanima i turistima Sarajeva ponudimo sasvim novi događaj – „Zimu na Vilsu by Sarajevo Holiday Market“ – poručuju organizatori „Sarajevo Holiday Marketa“ i „Zime na Vilsu“.

Prostor na kojem će događaj biti održan ukrašen je prazničnim dekoracijama, postavljeno je klizalište od preko 500 kvadratnih metara, kao i luna park u sklopu kojeg se nalazi i Sky Tower, atrakcija koja po prvi put dolazi u Sarajevo. 

– Naš Carlsberg Beer Garden je sada zatvorena zimska bašta i u njemu će se svakog dana, već od 17 sati održavati zabave nakon posla, a svake večeri će biti održavane i svirke uživo. Naravno, uz poštivanje ograničenja nametnutih pandemijom koja su još uvijek na snazi.

„Zima na Vilsu“ će trajati sve do 15. januara 2022. godine, s tim što će klizalište na Vilsonovom šetalištu nastaviti sa djelovanjem sve do kraja februara. 

– Ambijent Vilsonovog šetališta je prekrasan, ove godine je duž cijele šetnice postavljena i nova LED rasvjeta, a i realizacija ovog događaja će zasigurno upotpuniti taj ambijent i kreirati barem malo praznične magije – ističu organizatori.

Zimski zabavni park „Zima na Vilsu“ otvorit će u srijedu 15. decembra u 19:30 gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, a nakon paljenja prazničnih lampica će u „Carlsberg Beer Gardenu“ od 21:00 biti održan nastup odličnog Alena Lemeševića i njegovog benda „Music Theatre“.

P.R.

Related posts

Održan sastanak o izgradnji autoceste Orašje-Tuzla-Maoča

Dijaspora BiH Administrator

Sarajke i Sarajlije, sretan vam 6. april: Priča o najznačajnijem datumu u historiji Sarajeva

Dijaspora BiH Administrator

Banja Luka: Svečana akademija za Dan državnosti Bosne i Hercegovine u zgradi velesajma

Dijaspora BiH Administrator

Otvoren ovogodišnji HACKATHON u Narodnom pozorištu Tuzla

Dijaspora BiH Administrator

Najavljen bogat program 19.Dana mladih Tuzle koji počinju pod sloganom „Tu smo“

Dijaspora BiH Administrator

Obilježen „Međunarodni dan obrazovanja o zaštiti okoliša „u Tuzli

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment