Film/TV

Sa atraktivnom voditeljicom Lanom Stanišić upoznajte bh. sela ljepša od Pariza

Lijepu glumicu i voditeljicu Lanu Stanišić mediji i javnost mnogo puta proglasili su jednom od najatraktivnijih voditeljica u BiH i regionu.

Posljednjih sedmica ona intenzivno radi na snimanju nove emisije „Selo moje ljepše od Pariza“. Ovaj televizijski projekat krajem novembra počet će se emitirati na OBN-u, na koji se Lana vraća nakon sedam godina.

– Emisija „Selo moje ljepše od Pariza“ spaja sve ono što volim, prirodu, ljude, teren, vođenu improvizaciju. Ovisnik sam o adrenalinu, a ovaj koncept emisije upravo nosi dozu adrenalina radi kreativnog procesa koji je živ i nepredvidiv. Tražimo autentične priče ljudi, ljubav, emociju, spontanost, dinamiku, duh, njihove radosti i probleme… – govori Lana Stanišić.

Snimanje emisija je počelo i to u prelijepoj Hercegovini, a dalje lokacije će zavisiti od domaćina koje će snimati u njihovom autentičnom ambijentu. 

– Bosna i Hercegovina je prelijepa zemlja i ovaj koncept emisije je može prikazati u onom najboljem svjetlu… Prirodna oaza bogata dobrim, srčanim domaćinima koji su otvorenog srca i vrckastog duha… to su naše zvijezde emisije. Kroz posao na televiziji sam imala priliku upoznati genijalne ljude iz svijeta umjetnosti i vrhunske medicinske stručnjake, što uvijek ističem kao posebnu privilegiju. Ovaj put je akcenat na „običnom“ čovjeku, snimamo ga u autentičnom ambijentu, tražimo istinu, spontanost, emociju, otvorenost, duh i harizmu. Stalno smo na terenu i bezbjedno prelazimo stotine kilometara zahvaljujući Turbo Tradeu – pojašnjava urednica i voditeljica.

Za OBN je vezuju televizijski počeci, a kazala nam je i zašto se odlučila za povratak na ovu televiziju.

– OBN televizija ima posebnu energiju, kodekse i pruža osjećaj pripadnosti. Osoba sam koja voli slobodu, ali, također, volim biti vođena, ukoliko vjerujem u prirodni autoritet vođe. OBN je postavio standarde produkcije i realizacije zabavnog programa, to je televizija koja politički ne pripada nikome, prati svjetske trendove, a ne lokalne tokove. Pratila sam svoj osjećaj da trebam promjenu i radujem se što me vratio kući – kaže Stanišić.

Ona kaže da ju je posao na televiziji naučio da je bitno izgraditi vlastiti sistem vrijednosti kroz koji posmatramo sebe, jer su spoljne reakcije trenutne, promjenjive i vođene različitim namjerama. 

– Mjeru u kojoj dozvoljavam uticaj spoljnih reakcija na sebe sam definisala sama, tako da pohvale doživim kao mali vjetar u leđa, a kritike, čak i zlonamjerne, kao mogućnost da nešto naučim i korigujem ili dodatno ojačam lični integritet. Volim sebe i volim ono što radim, tako da sam dovoljno ispunjena, privilegovana  i zahvalna, te nastojim biti svjesna prolaznosti trenutka i samim tim u svakom maksimalno uživati. Mnogo je kolega među glumcima i voditeljima koje cijenim i kojima se divim, jer svako ko živi svoj san, ko je otvoren i svoj u sredini koja ipak preferira standard neisticanja, za mene je vrijedan poštovanja i pohvale – ističe na kraju Lana.

P.R.

Related posts

Cannes kaže ne Putinu!

Dijaspora BiH Administrator

OBN-u počeo emitirati talk show “U fokusu sa Zvonkom Komšićem”

Dijaspora BiH Administrator

Rim slavi filmski Balkan

Dijaspora BiH Administrator

NEW YORK: OBJAVLJEN JE PROGRAM OSAMNAESTOG BOSANSKO-HERCEGOVAČKOG FILMSKOG FESTIVALA

Dijaspora BiH Administrator

Životni put Stanka Barića Bare: Od konduktera, preko disk džokeja i kuhara, do televizijske zvijezde

Dijaspora BiH Administrator

Model i manekenka osvojila simpatije Bosanaca i Hercegovaca, uskoro ponovo na malim ekranima

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment