Naš prijedlog Vijesti

Protesti za svoju domovinu: Emotivni govori na skupu u Ženevi

Bosanskohercegovački građani koji žive u blizini Ženeve jučer su se okupili kako bi protestovali za svoju domovinu, Bosnu i Hercegovinu.

image

Sa ovog skupa koji je okupio oko 500 Bosanaca i Hercegovaca, poslane su poruke mira. Građani su složni kada kažu: “Živi Bosna i živjet će!”

– Danas nama nije bitno koje smo vjere ni koje političke stranke, ni sa koje strane BiH dolazimo. Danas je samo bitna ljubav, ona ljubav koja nas veže za Bosnu i Hercegovinu. Kao kćerke Bosne, ali i kao majke buduće generacije, čvrsto se nadamo i srcem želimo da upravo mi budemo posljednja generacija koja će pamtiti traume rata i genocida, kazala je Sedina Delić Tanović, aktivistkinja iz BiH i jedna od organizatorica protesta, u emotivnom govoru koji je održala na protestima u Ženevi.

image

U organizaciji događaja je pored Sedine učestvovala i Ajla Kuduz. Ove dvije Bosanke pripremile su peticiju koju će poslati generalnom sekretaru UN-a Antóniju Guterresu kojom zahtijevaju da se sankcioniše ponašanje Milorada Dodika, SNSD-a, njegovih partnera.Ovo je bio ujedno i prvi protest za Bosnu i Hercegovinu u nizu organizovanih, od kojih će se većina održati danas od 11h širom svijeta.

image
Facebook

Moja BIH

Related posts

Bespovratna sredstva USAID projekta Diaspora Invest u saradnji sa Gradom Tuzla: Poziv za dostavljanje zahtjeva

Dijaspora BiH Administrator

HAMDIJA RASTODER-PUT OD ZAVIČAJA DO LUKSEMBURGA

Dijaspora BiH Administrator

Aerodrom Banjaluka prestigao tuzlanski po broju putnika

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Kanada podržava Bosnu i Hercegovinu i njen evroatlanski put

Bowling Green: Od izbjeglice do uspješnog biznismena u Americi

Dijaspora BiH Administrator

Engleska: Novogodišnji pokloni za mališane bez roditeljskog staranja i djecu iz prigradskih područja u BiH

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment