Naš prijedlog Vijesti

Protesti za svoju domovinu: Emotivni govori na skupu u Ženevi

Bosanskohercegovački građani koji žive u blizini Ženeve jučer su se okupili kako bi protestovali za svoju domovinu, Bosnu i Hercegovinu.

image

Sa ovog skupa koji je okupio oko 500 Bosanaca i Hercegovaca, poslane su poruke mira. Građani su složni kada kažu: “Živi Bosna i živjet će!”

– Danas nama nije bitno koje smo vjere ni koje političke stranke, ni sa koje strane BiH dolazimo. Danas je samo bitna ljubav, ona ljubav koja nas veže za Bosnu i Hercegovinu. Kao kćerke Bosne, ali i kao majke buduće generacije, čvrsto se nadamo i srcem želimo da upravo mi budemo posljednja generacija koja će pamtiti traume rata i genocida, kazala je Sedina Delić Tanović, aktivistkinja iz BiH i jedna od organizatorica protesta, u emotivnom govoru koji je održala na protestima u Ženevi.

image

U organizaciji događaja je pored Sedine učestvovala i Ajla Kuduz. Ove dvije Bosanke pripremile su peticiju koju će poslati generalnom sekretaru UN-a Antóniju Guterresu kojom zahtijevaju da se sankcioniše ponašanje Milorada Dodika, SNSD-a, njegovih partnera.Ovo je bio ujedno i prvi protest za Bosnu i Hercegovinu u nizu organizovanih, od kojih će se većina održati danas od 11h širom svijeta.

image
Facebook

Moja BIH

Related posts

PREDSJEDNIK KBSA AMIR OVČINA SA ZVANIČNICIMA BIH

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Evropska Unija ne smije razgovarati sa onima koji sudjeluju u destabilizaciji Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

U 11 švedskih gradova danas su održani protesti za Bosnu i Hercegovinu

Dijaspora BiH Administrator

Novi dokumentarac nadarenog sineasta 

Dijaspora BiH Administrator

Dublin: Izuzetno uspješna posjeta ambasadora Vanje Filipovića Republici Irskoj

Dijaspora BiH Administrator

Tampa Bay: Bosanac spasio mladića porijeklom iz Hondurasa

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment