Promo

Prioritet Mesne industrije Ovako je domaće tržište i zadovoljstvo kupaca

Kompanija Ovako posluje već više od 20 godina u Bosni i Hercegovini i najveći je proizvođač pilećih proizvoda na domaćem tržištu. Veliku pažnju posvećuje kontrolisanoj proizvodnji „od jajeta do trpeze“ što samim proizvodima daje garanciju vrhunskog kvaliteta, sigurnosti i zdravstvene ispravnosti. Kroz provođenje dobre higijenske i proizvođačke prakse, HACCP i HALAL certifikatima kompanija OVAKO zaokružuje cjelokupni sistem kontrole od farme do stola. 

Ovim pristupom kompanija uspijeva da očuva prepoznatljivi ukus tradicije koji nudi savremenim potrošačima. Svojim konzumentima uvijek pruža više i bolje, a potvrda tome je i stalno proširivanje asortimana proizvoda koji već godinama zadovoljava potrebe vjernih potrošača, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u zemljama regiona ali i Evropske Unije.

„Bez obzira na ovogodišnje poteškoće sa kojima se susrećemo prilikom nabavke sirovina koje se koriste u ishrani pilića, misleći prvenstveno na cijene i periode zatvaranja granica od strane država izvoznica žitarica, naša kompanija održava kontinuitet u kvaliteti proizvodnje pilećeg mesa i njegovih prerađevina. Ovako kvalitetna piletina se bez razlike isporučuje kako za domaće tržište, tako i za tržište EU i tržište zemalja u okruženju. Naravno da nam je prioritet i akcenat na domaćem tržištu i zadovoljstvu kupaca i mogu biti sigurni da lanac kontrole proizvodnje naše piletine nikad nije bio upitan bez obzira na razne izazove sa kojima se susrećemo i turbulencije na tržištu. Svi proizvodi prije izlaska na tržište su strogo kontrolisani od strane interne službe za kontrolu kvalitete, eksternih laboratorija ali i od nadležnih inspekcijskih organa. – izjavila je Emina Džafić Krpan, Marketing Direktor Akova Grupe. 

Od samog osnivanja do danas tajna uspjeha brenda Ovako je kvalitet. Dosljedan tradiciji brend je pozicioniran na Bosanskohercegovačkom tržištu kao lider mesoprerađivačke industrije u BiH. HACCP i ISO međunarodni certifikati su potvrda da kompanija posluje u skladu sa najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane. Kao društveno odgovorna kompanija kontinuirano ulaže sredstva za očuvanje i zaštitu okoliša i danas je jedina kompanija u BiH koja posjeduje funkcionalan sistem za zbrinjavanje klaoničkih nusproizvoda, te sistema za prečišćavanje otpadnih voda. 

Kompanija Ovako je među prvim kompanijama u BiH ispunila zahtjeve halal standarda i stekla uslove za dobijanje halal certifikata. Halal certifikat predstavlja širok koncept koji između ostalog ima vrlo stroge zahtjeve po pitanju dobrobiti životinja, higijeni proizvodnih procesa, zdravstvene ispravnosti hrane, kvaliteti hrane koju konzumiraju životinje, itd. 

Ovako proizvodi su proizvedeni od najkvalitetnijih sirovina i u skladu s visokim standardima kvalitete. Mogu se konzumirati svakodnevno, kao zaseban proizvod ili u kombinaciji sa drugom hranom. Široka paleta Ovako proizvoda priprema se po tradicionalnoj bosanskohercegovačkoj recepturi, uz vrhunsku kombinaciju mesa i začina. Ukoliko je Vaš izbor svježa piletina, zamrznuta ili pileći proizvodi Ovako, budite sigurni da ćete uživati u vrhunskom kvalitetu tradicionalne recepture. 

P.R.

Related posts

Mercator i Konzum vode 20 kupaca u Dubai

Dijaspora BiH Administrator

Vina iz Trebinja oduševila na prestižnom Merano Wine Festivalu u Italiji

Dijaspora BiH Administrator

VLADIMIR KNEŽEVIĆ O 24. DANIMA BOROVNICE TRADICIJA  I EKONOMIJA

Dijaspora BiH Administrator

U centru Ljubljane: Otvoren Balkan shop sa hranom i pićem sa cijelog Balkana

Dijaspora BiH Administrator

Sarajevo: Međunarodni festival vina i gastronomije VinoSar

Dijaspora BiH Administrator

PLAVSKA KULTURNO-TURISTIČKA RAZGLEDNICA (I)

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment