Vijesti

Predstavnici probosanskog bloka u RS-u u Švedskoj predstavili projekt “Pokret za domovinu”

Politički predstavnici probosanskih stranaka iz entiteta RS tokom vikenda održali su tribine sa bosanskohercegovačkom dijasporom u švedskim gradovima Geteborgu i Malmeu. Predstavnici probosanskog bloka u RS-u u Švedskoj predstavili projekt “Pokret za domovinu” koji okuplja sve političke subjekte koji djeluju u entitetu RS

O političkim prilikama i trenutnom stanju u domovini govorili su Vojin Mijatović i Aleksandar Vuković (SDP), Mirsad Duratović (DF), Sevlid Hurtić (NLD) i Ahmed Husagić (Snaga domovine).

Oni su naveli da imajući u vidu da se Bosna i Hercegovina nalazi u političkoj krizi i da je krajnje vrijeme za samoorganizaciju, dijaspora ima ključnu ulogu u narednom periodu.

Pokret “Snaga domovine” svoj rad bazirao je na nekoliko država Europske unije i zemalja Skandinavije, gdje su animirali bosanskohercegovačku dijasporu za različite aktivnosti koji se odnose na Bosnu i Hercegovinu.

“Sve naše aktivnosti se odnose na povezivanje naše dijaspore sa domovinom, kako politički, ekonomski kulturološki i svi drugi segmenti koji doprinose očuvanju veze sa Bosnom i Hercegovinom. Svoje dugogodišnje političko iskustvo stečeno u Austriji želim prenijeti u svoju domovinu. Na tome ćemo svi zajedno raditi i to nas raduje”, kazao je Ahmed Husagić iz pokreta “Snaga domovine”

DIJASPORABIH

Related posts

Istaknuti svjetski intelektualci podržali Rezoluciju Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici

Dijaspora BiH Administrator

Dublin: Izuzetno uspješna posjeta ambasadora Vanje Filipovića Republici Irskoj

Dijaspora BiH Administrator

Sarajevo u prazničnom ruhu dočekuje Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

U SARAJEVU, OD SUTRA, 18. SP DIJASPORE BIH U FUTSALU

Dijaspora BiH Administrator

Hanka Paldum na svečanom otvorenju izložbe maestra Berbera u Dubrovniku

Dijaspora BiH Administrator

Balkanac Ivica Kljajić ujedinio je dijasporu i sa svojim timom integrirao je preko 10.000 naših ljudi u Njemačkoj

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment