Vijesti

Predstavnici probosanskog bloka u RS-u u Švedskoj predstavili projekt “Pokret za domovinu”

Politički predstavnici probosanskih stranaka iz entiteta RS tokom vikenda održali su tribine sa bosanskohercegovačkom dijasporom u švedskim gradovima Geteborgu i Malmeu. Predstavnici probosanskog bloka u RS-u u Švedskoj predstavili projekt “Pokret za domovinu” koji okuplja sve političke subjekte koji djeluju u entitetu RS

O političkim prilikama i trenutnom stanju u domovini govorili su Vojin Mijatović i Aleksandar Vuković (SDP), Mirsad Duratović (DF), Sevlid Hurtić (NLD) i Ahmed Husagić (Snaga domovine).

Oni su naveli da imajući u vidu da se Bosna i Hercegovina nalazi u političkoj krizi i da je krajnje vrijeme za samoorganizaciju, dijaspora ima ključnu ulogu u narednom periodu.

Pokret “Snaga domovine” svoj rad bazirao je na nekoliko država Europske unije i zemalja Skandinavije, gdje su animirali bosanskohercegovačku dijasporu za različite aktivnosti koji se odnose na Bosnu i Hercegovinu.

“Sve naše aktivnosti se odnose na povezivanje naše dijaspore sa domovinom, kako politički, ekonomski kulturološki i svi drugi segmenti koji doprinose očuvanju veze sa Bosnom i Hercegovinom. Svoje dugogodišnje političko iskustvo stečeno u Austriji želim prenijeti u svoju domovinu. Na tome ćemo svi zajedno raditi i to nas raduje”, kazao je Ahmed Husagić iz pokreta “Snaga domovine”

DIJASPORABIH

Related posts

Doznake iz inostranstva od naše dijaspore ne posustaju

Dijaspora BiH Administrator

U Podgorici održan skup podrške našoj zemlji: Ako padne Bosna neće bti ni Crne Gore

Dijaspora BiH Administrator

IGK povodom Dana početka opsade grada Sarajeva: Ne zaboravimo da učimo našu djecu o agresijima, genocidima i zločincima

Dijaspora BiH Administrator

PREDSJEDNIK KBSA AMIR OVČINA SA ZVANIČNICIMA BIH

Dijaspora BiH Administrator

Održana skupština bh. udruženja “Bosanska krajina“Malmö”

Dijaspora BiH Administrator

Bespovratna sredstva USAID projekta Diaspora Invest u saradnji sa Gradom Tuzla: Poziv za dostavljanje zahtjeva

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment