Dijaspora BiH

ORGANIZATORI SKUPA PODRŠKE BiH U STUTTGARTU I NJIHOVE PORUKE/ SARA GLASIĆ: BOSNA IZNAD SVEGA!

STUTTGART – Svi za BiH, BiH za sve!, glavna je poruka skupa podrške Bosni i Hercegovini koji je, u subotu, 22. 01. 2022. godine održan u Stuttgartu, na kome su građani/ke i prijatelji/ce Bosne i Hercegovine dali svoj glas za mir, toleranciju, demokratiju i prosperitet, a protiv rata, sukoba i podjela u nacionalne torove.

SKUP PODRŠKE BiH U STUTTGARTU/H.H.

ORGANIZATORI

Organizator skupa u Stuttgartu bila je Građanska inicijativa BiH Stuttgart, a u Organizacionom odboru skupa bili su: NIJAZA MEŠIĆ, EMIR JUSIĆ, AZEMIN VELISPAHIĆ, RASIM BEDAK, ALMIRA ŠIŠIĆ, THOMAS AMAR HEEB, MUHAMED AGANOVIĆ, HASAN SAJTOVIĆ, NEDŽAD SOLUNOVIĆ, AJDINA BEŠIĆ, ADI ČAUŠEVIĆ, EDIN KANURIĆ, ANES VELISPAHIĆ, SARA GLASIĆ i HARIS HALILOVIĆ.

ORGANIZATORI/H.H.

BOSNA I HERCEGOVINA JE IZNAD SVEGA

Najmlađa članica Organizacionog odbora skupa podrške BiH u Stuttgartu bila je sedamnaestogodišnja sportiskinja Sara Glasić. Iako je rođena i odrasla u glavnom gradu Baden-Württemberga, Sara s ponosom ističe da je Bosanka, odlično govori bosanski jezik i rado posjećuje Bosnu i Hercegovinu.

Sa kolegom Anesom Velispahićem bila je odlična moderatorica skupa podrške Bosni i Hercegovini.

O svojim utiscima sa skupa, Sara Glasić, kaže: „Ja sam rođena i odrasla u Stuttgartu. Moji roditelji su iz Bosne i Hercegovine. Babo Avdo iz mjesta Rubinići s lijepe Romanije, a mama Elma iz Jablanice. Za našu porodicu Bosna i Hercegovina je na prvom mjestu, a onda sve ostalo. Iz tih razloga sam jako sretna što sam mogla dati svoj skromni doprinos organizaciji jednog tako dostojanstvenog skupa podrške domovini i to baš u Stuttgartu, gradu u kome sam rođena i odrasla. Osjećala sam se lijepo i ponosno što smo se tog dana okupili u velikom broju, što je samo po sebi bila glasna i jasna poruka neprijateljima BiH u ime dijaspore. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati nove ljude i članove njemačkog Bundestaga koji su nas podržali. Moje zadovoljstvo je tim veće što je skup prošao bez incidenata, dostojanstveno kako je i planirano i što su se svi, i mladi i stariji pridržavali mjera zaštite od korona virusa i ponašali u skladu sa pravilima organizacije skupa. To me uvjerava da smo mi u vremenu koje dolazi u stanju napraviti velike stvari za sebe i za našu Bosnu i Hercegovinu“.

Građanska inicijativa BiH Stuttgart

H.H.

Related posts

Domovino naša, sretan ti 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine 

Dijaspora BiH Administrator

Poštovani bh. građani obilježite i čestitajte praznik ambasadorima BiH, koji su odbili obilježavanje Dana nezavisnosti BiH

Dijaspora BiH Administrator

Korisno uputstvo dijaspori Bosne i Hercegovine kada im u goste dolaze bh. političari!

Dijaspora BiH Administrator

Prvi magistar političkih nauka na Univerzitetu u Kelnu ponos Podrinja

Dijaspora BiH Administrator

Šesti po redu “Dani dijaspore” u Živinicama održat će se u posljednjoj sedmici decembra 2021. godine

Dijaspora BiH Administrator

Ambasador Kozarić: Proteklih godina veliki broj bh. državljana, uzeo državljanstvo Austrije

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment