Vijesti

Olten: Švajcarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom stanu, u švajcarskom gradu Oltenu, dok njegovo tijelo nije pronađeno decembra 2015. godine.

Odmah je utvrđeno da je ubijen. Međutim, njegovo ubistvo je godinama bila zagonetka za istražioce, pa je tako decembra, 2016. godine ponuđena i nagrada od 10.000 švajcarskih franaka za informaciju koja bi rasvijetlila slučaj. Međutim, ništa nije dalo rezultate i inspektori su i dalje tapkali u mjestu.

Tek nakon što su pokrenuli istragu koju su sproveli policajci na tajnom zadatku, uspjelo se ući u trag ubici. Kako prenose švajcarski mediji, riječ je o 60-godišnjem Švajcarcu, koji je juče osuđen na 10 godina robije. Njemu se, pored ubistva, sudilo i za krađu, lažno predstavljanje, te ometanje policijskih službenika u radu.

Advokat osuđenog neposredno nakon presude najavio je žalbu. On i dalje traži oslobađujuću presudu za svog klijenta:

”Ne slažemo se sa presudom, niti sa obrazloženjem presude.Posebno želim naglasiti da se do dokaza došli policajci koji su bili na tajnom zadatku”,  rekao je Reto Gaser, advokat osuđenog.

Bez obzira na to, za sud i javno tužilaštvo, bez sumnje je dokazano da je 60-godišnji Švajcarac ubio Uletića tokom žučne rasprave. Navodno su se sukobili oko novca od droge, posebno što se znalo da Uletić radi sa narkoticima u Oltenu.

Eldina Uletić, snaha žrtve, u jednom od intervjua za švajcarski Blick izjavila je da nije ništa znala za poslove sa drogom. Prema njezinim riječima, Marko je u Švajcarskoj živio 30 godina i bio je “draga osoba”.

Related posts

Objavljene transparentne cijene taxi usluga na sarajevskom aerodromu / Transparent prices of taxi services announced at Sarajevo airport

Dijaspora BiH Administrator

Norveška: Proslava Dana nezavisnosti BiH i Dana žena u Fredrikstadu

Dijaspora BiH Administrator

Maribor: Inicijativa o osnivanju Bosanskog Akademskog Društva u Sloveniji

Dijaspora BiH Administrator

Dani BHAAAS-a od 20. do 23. juna u Sarajevu

Dijaspora BiH Administrator

Danska: Stigao odgovor na pismo bh. građanke

Dijaspora BiH Administrator

ZAGREB: ODLAZAK DUBIČANKE MIRSADE TUZOVIĆ r. HATIPOVIĆ

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment