Film/TV

OBN-u počeo emitirati talk show “U fokusu sa Zvonkom Komšićem”

Jedan od najvećih televizijskih transfera u našoj zemlji je prelazak Zvonka Komšića sa N1 na OBN. 

Komšić je jedno od omiljenih televizijskih lica, a na malim ekranima Bosanci i Hercegovci ponovo ga možete gledati od 10. januara. Naime, tada se na OBN-u počela emitirati talk show emijija “U fokusu sa Zvonkom Komšićem”, koji će gledatelji moći pratiti svakog ponedjeljka i četvrtka od 22 sata.

Cilj emisije je sa više strana i sagovornika otvoriti raspravu o društvu, politici, fenomenima, stereotipima, te dati riječ akterima događaja, stručnjacima, doktorima, sportistima, umjetnicima, građanima, da kroz dijalog otvore važne teme, detektiraju probleme i ponude rješenje. Na ovom autorskom projektu Zvonka Komšića, koji je pripreman u posljednjih nekoliko mjeseci, radio je vrhunski tim profesionalaca.

 – Zanimljivo je da sam s nekim od tih ljudi već i sarađivao 2005. godine, kada sam bio angažiran u dječijem programu OBN-a. Neke od aduta otkrit ćemo tek pred početak emitiranja. Studio iz kojeg ću pozdraviti gledatelje bit će također jedno osvježenje. Koncept emisije “U fokusu sa Zvonkom Komšićem” bit će različit. Ponedjeljkom će prevladavati političke teme i gosti, a četvrtkom teme od društvenog značaja. Svaku emisiju pratit će i osvrt na aktuelna zbivanja koja će gledateljima kroz tv kolumne iznositi novinarka Senka Kurt, te glumica Vedrana Božinović – kaže Komšić. 

U javnosti je malo poznato da je Zvonko sin legendarnog fudbalera Željezničara Vlade Komšića Taše, koji je u dresu tima sa Grbavice odigrao 310 utakmica. On je bio i član legendarne generacije koja je 1985. godine igrala polufinale Kupa UEFA. 

– Kao dječak sam želio biti i nogometaš, rukometaš, košarkaš, karatista i još niz profesija, ali sve te želje bile su kratkoročne. Upravo moj otac Vlado vodio me je na sve moguće treninge i sekcije do trenutka kada sam prvi put stao pred kameru sa 13 godina. Od tada sam znao šta će biti moj životni poziv. Umjesto sporta i nogometa izabrao sam posao na televiziji – kaže Komšić.

P.R.

Related posts

Svjetska turneja “Deset u pola”: “Radi se o toploj, ljudskoj priči, o prijateljstvu ali i o Sarajevu

Dijaspora BiH Administrator

VLADIMIR PEROVIĆ OKOM KAMERE KROZ MAGIČNI SVIJET LOVĆENSKOG KRŠA

Dijaspora BiH Administrator

Vejzović o radosti postojanja

Pedagogija dokumentarca: Iako rođena Zagrepčanka, Beširević je ostala vezana za BiH

Dijaspora BiH Administrator

Cannes kaže ne Putinu!

Dijaspora BiH Administrator

Sa atraktivnom voditeljicom Lanom Stanišić upoznajte bh. sela ljepša od Pariza

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment