Bosnia Appeal Naš prijedlog

Njemačka: Ramazanskom akcijom “Doniraj i obraduj” sakupljeno 51.780 eura za iftare u BiH

U toku mjeseca ramazana Medžlis Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj za saveznu pokrajinu Sjevernu Rajnu-Vestfaliju – NRW (Nordrhein-Westfalen) je uz podršku krovne organizacije Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj organizovao humanitarnu akciju “Doniraj i obraduj”, tokom koje je prikupljeno 51.780 eura za potrebe siromašnih u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući ovim sredstvima podjeljeno je ukupno 2.061 iftara i 1.659 porodičnih paketa za socijalno ugroženo stanovništvo širom područja Bosne i Hercegovine, s posebnim akcentom na povratnička mjesta.

Počevši u djelovima Sarajeva, Zenici, Travniku, Busovači, Vitezu, Goraždu, Višegradu, Rogatici i Kalesiji te nastavljanjem u Vlasenici, Konjević Polju, Maglaju, Zavidovićima i Banovićima, udruženje Pomozi.ba je sa svojim volonterima obišlo osobe kojima je pomoć najviše potrebna, te dostavili topli iftar na kućni prag onima koji nisu u mogućnosti preuzeti isti, ili porodični paket koji se sastoji o osnovnim životnim namirnicama.

Donacije su etapno podijeljenje kako bi se akcija mogla realizirati već tokom ramazana.

– Naša plemenita vjera nas uči da damo sve od sebe u cilju da pomognemo osobama koje nisu u stanju sebi priuštiti osnovne životne potrebe, posebno kada je riječ o našoj braći i sestrama, prijateljima i komšijama u našoj domovini. Uistinu velika suma koja je sakupljena u kratkom periodu je jasan znak da smo mi Bošnjaci u dijaspori kao i vjernici drugih nacija, spremni nesebično pružiti svoju pomoć onima koji su iskušani neimaštinom i prijekom potrebom. Medžlis NRW je ovom inicijativom želio pružiti priliku za vjernike koji su voljni učiniti dobro djelo u ovom mubarek mjesecu. Posebno za istaknuti je izuzetna saradnja sa renomiranom organizacijom Pomozi.ba. Udruženje Pomozi.ba je neprofitna humanitarna organizacija koja djeluje pod motom “imamo samo ono što damo!” Ova organizacija koja svojim djelovanjem pomaže ugroženim ljudima na području cijele Bosne i Hercegovine i šire – kazali su iz Medžlisa NRW ovom prilikom.

Nakon posjete sekretara Medžlisa NRW pred sami ramazan u poslovnici udruženja u Sarajevu, saradnja je zahvaljujući Gospodaru krenula najboljim tokom. Odgovorno osoblje udruženja je u svako doba bilo na raspolaganju za dogovor i odgovor kao bi omogućili što kvalitetniju realizaciju ovog projekta.

– Ovom prilikom se iskreno zahvaljujemo udruženju Pomozi.ba na saradnji i nadamo se da ćemo u budućnosti, ako Bog da, uspješno realizovati još mnogo ovakvih zajedničkih projekata. Samo Uzvišeni Gospodar zna, koja i kolika je veličina nagrade onog postača, koji je svaku večer u vrijeme iftara, podjelio iftar sa svojom braćom i sestrama u BiH. Vjerujući da svako dobro djelo učinjeno u toku mubarek mjeseca ramazana ima posebnu i višestruku vrijednost, upućujemo iskrenu dovu Milostivom Allahu da nagradi sve one koji su sudjelovali u ovom zajedničkom humanom i hairli projektu, ukabuli svake njihove ibadete, te uveća i dodijeli posebnu nagradu za one postače koji su sa svojim novčanik prilozima obradovali braću i sestre u našoj domovini – kazali su iz Medžlisa NRW povodom završetka ove humanitarne akcije.

Preporod info

Related posts

Udruženje ‘Zajedno u BiH’ u Prijedoru organizira Kongres humanitarnih organizacija

Dijaspora BiH Administrator

Haris Rahmanović i Nino Mujagić uradili su tri pjesme na novom albumu Marije Šerifović

Dijaspora BiH Administrator

Ispunio sve stroge uvjete propisane zakonom: Edin Džeko dobio hrvatsko državljanstvo

Dijaspora BiH Administrator

Bosanskohercegovačka dijaspora za božićne i novogodišnje praznike ostavi stotine miliona KM u domovini

Dijaspora BiH Administrator

Miro Lazović uputio je otvoreni apel građanima da podrže Principe za izmjene Ustava BiH

Dijaspora BiH Administrator

Danska: U dopunskim školama u upotrebi “Početnica”, dvojezični dansko–bosanski udžbenik

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment