Bosna i Hercegovina

Na Univerzitetu u Tuzli promovisano 378 diplomanata i magistranata

Na svačanosti u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli promovisano je 378 diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli sa svih fakulteta iz svih naućnih oblasti.
Prema riječima rektorice Univerziteta u Tuzli Nermine Hadžigrahić , imamo danas promociju 378 diplomanata i magistranata nauke sa svih fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti.Oni su završili jednu etapu u svom životu i nadam se da je pred njima svijetla budućnost, da smo dali dovolno znanja i vještine za njihove poslove, istakla je rektorica Univerziteta u Tuzli, Nermina Hadžigrahić.

U ime svih promovisanih diplomanata i magistranata optimističku poruku poslala je i Amela Sinanović , te istakla:- Počela sam raditi poslije završetka prvog ciklusa školovanja 2017 godine, očekujem nakon završnog drugog ciklusa bolje uslove jer smatram da mladi ljudi imaju perspektivu u BiH. Ovdje itekako imaju priliku i stekli smo dovoljno znanja tokom studija da možemo ostati u BiH, kako bi napravili promjenu koju želimo vidjeti- kazala je magistritica elektrotehnike Amela Sinanović.Očekivanja diplomanata i magistranata u budućnosti je da se njihov uspjeh valorizuje , a da BiH ide putem napretka i prosperiteta.

Kao mlada osoba smatram da  BiH ima perspektive pogotovo za studente koji završe dobar fakultet, a kod mene je Mašinski fakultet, a već sam zaposlena i ne mislim ići vani, naglasila je diplomatica Mašinskog fakulteta Edi Muhamedović.
 

Duška REBIĆ

Related posts

Banja Luka: Svečana akademija za Dan državnosti Bosne i Hercegovine u zgradi velesajma

Dijaspora BiH Administrator

Održan Okrugli sto „Prof. dr.Galib Šljivo –Doprinos razvoju bosanskohercegovačke historiografije”

Dijaspora BiH Administrator

Pokrenuta inicijativa za izjednačavanje prava osoba sa neratnim invaliditetom i civilnih žrtava rata

Dijaspora BiH Administrator

Indira Šabić: Demografska tranzicija dovodi do opadanja prezimena u bosanskom jeziku

Dijaspora BiH Administrator

U Odžaku održana „Biciklijada sjećanja“

Dijaspora BiH Administrator

Podrška Grada Tuzle stradalom stanovništvu u zemljotresu Turske i Sirije

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment