Ekonomija

Mladi poduzetnici iz Sarajeva pokrenuli biznis koji doživljava vrhunac u doba pandemije

Pandemija korona virusa nosi sa sobom mnogobrojne izazove , pa je samim tim pokretanje novog biznisa izgledalo kao suluda ideja. Tokom pandemije mnogi biznisi su se ugasili ili su bili pred zatvaranjem, došli su u iskušenje da li će opstati ili ne.

Grupa mladih poduzetnika je baš u tom momentu vidjela pogodan trenutak za pokretanje vlastitog biznisa i usudili su se otvoriti firmu pod nazivom Fresh Mendil čija je osnovna djelatnost proizvodnja brendiranih vlažnih maramica.

Firma je osnovana u junu 2020. godine u Sarajevu, i do danas njihove proizvode možete pronaći u cijeloj Bosni i Hercegovini.

“Naše vlažne maramice se izrađuju od najkvalitetnijih materijala , rađene su na bazi destilovane vode u kombinaciji sa 5 različitih vrsta mirisa , uz mogućnost da klijenti logo svoje firme prenesu na ambalažu. Pored mirisnih vlažnih maramica u ponudi se mogu pronaći i maramice za dezinfekciju ruku”, naveli su iz ove firme.

Nakon istraživanja tržišta, vođeni parolom ko ne riskira ne profitira, tržištu su pokušali ponuditi kvalitetan i malo drugačiji proizvod.

Klijenti su iz raznih sfera od banaka, osiguravajućih društava, restorana, hotela i poliklinika.

“U vrijeme kada biznisi jedva opstaju, teško je uvjeriti kupca da mu je baš ovaj proizvod neophodan, jer svi pokušavaju na sve načine smanjivati troškove, ali “feedback“ koji dobijamo je jako dobar.

Naši klijenti su zadovoljni proizvodom i iz sedmice u sedmicu bilježimo rast kupovine, te razmišljamo na koji način unaprijediti usluge i kako se nametnuti na tržištu.

Često nas klijenti i odbiju , ali kada im se prezentuje proizvod na licu mjesta ostanu iznenađeni kvalitetom proizvoda i dešava da se da najskeptičniji ponavljaju narudžbe više puta. Od prvobitne ideje koja je obuhvatala jednog zaposlenog, u proces proizvodnje sada su uključeni dizajneri, štamparije, komercijalista. Cilj nam je zaposliti još mladih ljudi te se širiti na cijeloj teritoriji BiH, a i šire”, zaključili su iz Fresh Mendil, piše portal Poslovne Novine.

Related posts

Izmjene u tržišnom vrhu

Dijaspora BiH Administrator

Chanel predstavio posebnu modnu kolekciju posvećenu umjetničkom obrtništvu

Dijaspora BiH Administrator

SFF se probija na zapadno TV- tržište: “Coming Next from the Balkan”

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment