Turizam

Međunarodni aerodrom Tuzla: Uskoro tri puta sedmično letovi za Istanbul

Grčka aviokompanija Lumiwngs je za više od dvije sedmice prevezla više od 2.500 putnika na pet evropskih destinacija, izjavio je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla (MAT) Dževad Halilčević.
Prema njegovim riječima , počeli smo letove sa lumwingsom 18 decembra i do 2.januara zabilježeno je oko 2.500 putnika.Prodaju karata smo objavili tek 1.decembra, a ljudi su isplanirali praznična putovanja još ranije. Važno nam je da u ovom periodu ni jedan let nije otkazan i putnici su zadovoljni, ističe Halilčević.

Lumiwings dva puta sedmično iz Tuzle leti za Švedske gradove, Halmstad i Stockholm , nizozamski Maastricht , njemački Saarbrucken i danski Esjerg. Nama je cilj da ovaj projekat opstane do 1.aprila, kada planiramo povećanje broja destinacija , polovinom januara ćemo napraviti presjek i početi ugovarati plan za početak aprila. Ako neke destinacije nemaju odziv putnika, možemo ih zamijeniti drugim , što ranije objavimo prodaju, da bismi imali bolji odziv putnika.Sa baznim avionom Lumiwingsa imamo kapacitete za deset destinacija, naglasio je Halilčević, te pojašnjava:- Ugovori MATA-a i Lumwingsa su potpisani nakon što je Vlada TK osigurala 2, 5 miliona KM , kao podršku ovom projektu u vidu subvencije , pa je raspisan javni poziv za aviokompanije.Planirano je da se novcem iz budžeta biti pokriveni gubici aviokompanijama. Putnike iz Tuzle prevozi Boing 737-700 sa 149 putničkih mjesta. Sa Wizz Airom i Ryanairom ugovaramo o novim linijama i svakog dana čekamo dogovor turske direkcije za pokretanje letova Lumiwingsa sa Istanbulom tri puta sedmičn- ističe direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla, Dževad Halilčević.

Duška REBIĆ

Related posts

Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli uručen Ted Qual certifikat za studente menadžmenta u turizmu

Dijaspora BiH Administrator

Turistički radnici u Unsko-sanskom kantonu prezadovoljni sezonom: Rekordan broj noćenja

Dijaspora BiH Administrator

Na gradskom klizalištu Panonike mališani klizači sa maskama uživali su u Klizibalu 2024.

Dijaspora BiH Administrator

Tuzla: Koncert Gorana Karana na Panonskim jezerima će ozvaničiti  početak turističke sezone

Dijaspora BiH Administrator

Za osam mjeseci Bosnu i Hercegovinu posjetilo 962.897 turista

Dijaspora BiH Administrator

Objavljena je knjiga „Crna Gora – biser Jadranske obale“  Počasnog konzula Crne Gore u Republici Azerbejdžan  

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment