Film/TV

Međunarodi filmski festival u Cannesu: Poseban šarm voditeljice Virginie Efira

Dva mjeseca prije otvaranja najpoznatije svjetske smotre sedme umjetnosti, Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu,  organizatori su objavili da će poznata glumica tursko-francuskog porijekla, Virginie Efira biti voditeljica svečanosti otvaranja i zatvaranja čuvene filmske smotre.

Virginie Efira

Sedamdeset i peto izdanje festivala koje će se održati od 17. do 28. maja, na čuvenoj Croisette, gdje je smještena Palača festivala, napokon će imati “normalno” izdanje, nakon dvogodišnje epidemiološke krize, uvjetovane pandemijom.

Najavljene su i velike promjene i preokreti jer će od sada France Télévison i online mediji Brut, zamijeniti čuveni Canal plus pa svakodnevno prenositi događaje s manifestacije. Poznati kanal je to činio punih 28 godina.

Neophodno iskustvo

Thierry Frémaux, glavni delegat Festivala u Cannesu je na pres-konferenciji otkrio da će 44-godišnja, belgijska glumica Virgine Efira, među najpoznatijim umjetnicama frankofonskog filma koja se često uspinjala čuvenim stepenicama Palače festivala, biti idealna voditeljica značajnih događaja. Ona je prošle godine s rediteljem Paoulom Verhovenom i glumicom-princezom Clotilde Courau predstavila ostvarenje “Benedetta”, koje je bilo u zvaničnom programu dugometražnih filmova.

Lijepa i nadarena glumica je prije brojnih uloga koje je interpretirala na velikom i malom ekranu, bila voditeljica uspješnih tv-emisija, cijelo desetljeće, pa posjeduje neophodno iskustvo i umijeće snalaženja u direktnom programu.

Džana Mujadžić

Related posts

Svjetska turneja “Deset u pola”: “Radi se o toploj, ljudskoj priči, o prijateljstvu ali i o Sarajevu

Dijaspora BiH Administrator

ŠEHERZADA TALASA RADIJA CRNE GORE-TANJA FATIĆ

Dijaspora BiH Administrator

Kreativna Evropa slavi žene

Dijaspora BiH Administrator

Rim slavi filmski Balkan

Dijaspora BiH Administrator

Rim:  Snimati zajedno, most između Italije i Balkana

Dijaspora BiH Administrator

12.Tuzla Film Festival u Narodnom pozorištu Tuzla od 20-24 oktobra 2023 u 19 sati

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment