Kultura

Međugradska kulturno-umjetnička manifestacija

Jedanaesti put Udruženje za promicanje kulture i umjetnosti “Ja BiH” organizuje “Dane Zagreba u Sarajevu”, koji od skromne manifestacije, polako ali sigurno postaju značajan i posjećen festival.
Vođeni stihovima: Gradovi su kao ljudi, mogu imat’ svoje ćudi, mogu imat’ svoje mane, isto kao i dobre strane! – organizatori su započeli program u Bosankom kulturnom centru KS, velelijepnom postavkom “Moj svijet slika” Borne Sercara koji je posvećuje svom slavnom ocu Hrvoju. Uslijedio je koncert Ante Gale i dvoje sve poznatijih solista-Ive Ajduković i Alena Djurasa.
U poznatoj kino dvorani Meeting Point, uz pomoć historičara i kritičara sedme umjetnosti Daniela Rafaelovića koji ujedno promoviše novu knjigu “Fantom Durmitora”, projicirat će se nagrađivani film “Zbornica”, cineastice Sonje Tarokić, pa njemačko ostvarenje “Fantom Durmitora”, snimano u Sarajevu 1993. godine. Hrvatski državni arhiv je uputio i remek-djelo “H8” Nikole Tahnofera, digitalizirano prije dvije godine.
Sarajlije će moći pogledati i dvije epizode TV serijala “Dnevnik velikog Perice” Vinka Brešana. Neće izostati i zabavna stand-up komedija “Najbolji sat i kusur drugog najsmješnijeg čovjeka na svijetu” Peđe Bajovića.

Džana Mujadžić

Oficijelni plakat

Related posts

BKC Tuzla: Uskoro bh.premijera “Tri riječi” monodrame sa dva lica

Dijaspora BiH Administrator

Na Trgu slobode počela manifestacija“ Proljeće u Tuzli „ sa Bajramskim koncertom

Dijaspora BiH Administrator

Minhen: Pozorište mladih iz Tuzle učestvuje na “Balkantage“ 2023.

Dijaspora BiH Administrator

ISMET HADŽIĆ PETODECENIJSKI  TRAG U LIKOVNOJ UMJETNOSTI CRNE GORE (II)

Dijaspora BiH Administrator

VESELIN KONJEVIĆ-GLASNIK I ŠTIT CRNOGORSKE KULTURE I PROŠLOSTI

Dijaspora BiH Administrator

Tuzla: Otvorena izložba „Andrej meets a flower„

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment