Privreda

Lijepa strana BiH: Emir Jašarević proizvode s bh. potpisom “Kredenac” plasira širom svijeta

Prije godinu dana, autoelektričar i stolar po struci, Emir Jašarević (26), osnovao je preduzeće Kredenac koje se bavi proizvodnjom pločastog namještaja. Već tri mjeseca Kredenac je dio Biznis inkubatora Zenica  u kojem sigurnim koracima korača putem razvoja.

– Preduzeće se bavi proizvodnjom namještaja po mjeri i želji kupca, pravimo sve vrste kuhinja, ormara, plakara, predsoblja, stolova, ali i drugih namještaja od drveta. Radimo vrlo zahtjevne poslove, uvezani smo sa mnogo arhitekata sa područja ZE-DO kantona te radimo na velikim projektima. To je ujedno i jedan veliki izazov ali i naša sigurnost u naše sposobnosti  i mogućnosti koje posjeduje naše preduzeće pa samim tim možemo reći da se bez imalo straha upuštamo u takve projekte – kaže Jašarević.

Kredenac u ponudi ima i retro stil namještaja kao i namještaj sa lakiranim frontama. Važno je napomenuti da je ovaj vrlo uigrani i ambiciozni tim sklopio brojne saradnje sa inostranstvom, pa bosanskohercegovački namještaj – Kredenac, izvoze u Hrvatsku, Njemačku, Austriju i druge zemlje EU.

– Naši proizvodi predstavljaju našu zemlju u svijetu. Cilj nam je predstaviti Bosnu  i Hercegovinu i Kredenac u što  boljem svjetlu. Dosadašnji poslovni uspjesi pokazuju naše sposobnosti. Svi smo izuzetno mladi te niti jedan od zaposlenika nije stariji od 30 godina. Imamo znanje i iskustvo ali i želju za napredovanjem – rekao je Jašarević čije preduzeće zapošljava četvero mladih ljudi.

On naglašava da planiraju proširenje posla i uposlenika, a već su krenuli putem razvoja kupovinom novih mašina.

– Značajne pomake napravili smo kupovinom velike kantarice kao i mašine rezača jer u našem gradu imamo samo dva velika preduzeća koja posjeduju velike mašine za rezanje i kantiranje što ljudima koji tek počinju sa ovim poslom dosta otežava. Velika su čekanja da se materijal izreže i obradi, a samim tim kupci su ti koji najviše trpe zbog toga – naglašava Jašarević.

Mi kao mladi i željni rada i iskustva žele da riješe taj problem, te u budućnosti planiraju zaposliti radnike koji će imati posao samo da rade na tim mašina, a oni kao preduzeće će vršiti usluge rezanja i kantiranja sa materijalom ili bez materijala.

– Naravno imam želju da uvodim što više noviteta u svoj posao, te proizvodnju unikatnog namještaja i stvari koju ne radi većina današnjih stolara – ističe je Jašarević.

On je radno iskustvo kao stolar stekao zaposlivši se nakon završetka srednje škole u jednom privatnom preduzeću u kojem je radio tri godine, a potom poželio da otvori svoje preduzeće i kreira radno mjesto sebi ali i drugima.

– Kada pogledam u budućnost svoje preduzeće vidim na vrlo visokoj poziciji jer na tome i radim, a kako jedna poslovica kaže: “Trnovit je put do zvijezda”, mogu reći da sam većinu tog trnovitog puta prešao ovako kao mlad i jak te još uvijek težim ka velikom uspjehu jer da nisam želio nešto veliko postići ne bih se ni odlučio na ovakav čin tj. otvaranje svog preduzeća u čiji uspjeh vjerujem i na ostvarenju svojih ciljeva aktivno radim – poručio je Jašarević.

Napominje da boravak u Biznis inkubatoru planira koristiti narednih pet godina koliki je i maksimum inkubiranja kako bi preduzeće doveo do maksimalnog razvoja koji je tu moguć.

Više o ovom preduzeću možete saznati na Facebook stranici Kredenac ili na Instagramu.

Biznis info

Related posts

U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla održana je prezentacija Tuzlanskog kantona na tržište Evropske unije

Dijaspora BiH Administrator

Beč: U pripremi skup privrednika i menadžera bosanskog porijekla u Austriji

Dijaspora BiH Administrator

Šok za putnike: Otkazani letovi iz Tuzle, šta se dešava s avionom

Dijaspora BiH Administrator

U mjesecu aprilu na aerodromu Tuzla prevezeno više od 67 hiljada putnika

Mladih sve manje, starih sve više: BiH bi do 2040. godine mogla ostati bez 420.000 radnika

Dijaspora BiH Administrator

Poznati vinar Radovan Vukoje: Kamen je duša moje zemlje, moja zemlja je duša moga vina

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment