Vijesti

Kako su Ibrahim i Senad oteli zlatara u Njemačkoj? Čistačica Nana bila insajder

Bili su to sati straha i očaja. Zlatara Georga Kaisera (82) napala su dva muškarca, a zatim ga i kidnapovali iz njegove radnje krajem prošle godine u Kelnu, Njemačka.

Nakon što su ga pretukli, ubacili su ga u gepek njegovog auta i vozili po Kelnu puna četiri sata. U, međuvremenu, njihovi saučesnici su “počistili” radnju.

Narednog mjeseca Ibrahim P. (24) i Senad B. (26), državljani Bosne i Hercegovine, pojavit će se pred kelnskim Okružnim sudom kako bi odgovarali za ovo krivično djelo.

Njih dvojica su glavni osumnjičeni za otmicu zlatara kojeg još zovu i “kralj zlata”. Kako je i sama žrtva posvjedočila, prvo su ga oborili, izbili mu zube, a zatim strpali u gepek i vozili kroz grad puna četiri sata.

“Konstantno sam vikao, što iz očaja, što zbog mog ozbiljnog zdravstvenog stanja”, prisjeća se Georg Kaiser ove strašne noći.

Dok su njega vozili u gepeku, njihovi saučesnici su “počistili” prodavnicu, a vrijednost plijena se procjenjuje na 157.000 eura. Tek kada su saučesnici završili sa radnjom, njih dvojica su zausitavili automobil i pobjegli.

“Kada sam shvatio da su stali, i da više nisu u autu, počeo sam nekontrolisano da vičem. Na kraju me je neko od prolaznika čuo i pozvao policiju”, kaže Kaiser.

Osumnjičeni za otmicu nisu strani njemačkom pravosuđu – samo par sedmica prije otmice, osuđeni su na sedam i 10 godina u sudu u Berlinu za ukupno 13 krađa. Otkriveni su jer su se plijenom hvalili na društvenim mrežama.

Insajder im je bila njihova sunarodnica Nana R. (34), takođe državljanka BiH, koja je radila kao čistačica kod Kaisera. Njoj je suđeno prvoj i osuđena je na pet godina zatvora. Sve do samog kraja suđenja je tvrdila da je nevina, ali su dokazi bili neumoljivi.

“To me zaista istinski povrijedilo. Od svih ljudi, da ona bude iza svega toga”, rekao je zlatar, dodavši da je sada kažnjena zbog svega što je uradila, piše Bild.

Related posts

Švedska: Veče horske pjesme 2022. u Jönköpingu

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Zaustavite prikazivanje filma u Sarajevu koji negira genocid u BiH

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Gospodine Kordiću dostojanstveno obilježite 9. novembar, tridesetu godišnjicu rušenja Starog mosta!

Dijaspora BiH Administrator

Od aprila Ryanair najavio još jednu liniju iz Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

Danska: Stigao odgovor na pismo bh. građanke

Dijaspora BiH Administrator

Banjalučanin, potpredjsednik razvoja u IBM-ovom odjelu za podatke i umjetnu inteligenciju

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment