Vijesti

Jacksonville-“Bosnian food festival”: Obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Proteklog vikenda, pod pokroviteljstvom ICOB – Jacksonville, a povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Jacksonvillu je organizovana druga po redu manifestacija “Bosnian food festival”.

Manifestaciju je posjetilo više od 1.000 ljudi, kako Bošnjaka, tako i drugih vjera i nacija.

– Prisutni su imali priliku da uživaju u konzumiranju tradicionalne bosanske hrane, u prelijepim glasovima džematskog hora “BULBUL” Jacksonville i divnim koreografijama džematskog folklora KUD “Safir” Jacksonville – objavili su iz Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi (iZBSA).

Gost predavač na manifestaciji je bio glavni imam Medžlisa 4 – Jug IZBSA Eldin-ef. Suša, koji je govorio o temi “Ljubav prema domovini”.

– Ova manifestacija ne bi bila uspješna da nije osoba koje prepoznaju važnost ove manifestacije, stoga, sa najdubljim poštovanjem, želimo izraziti iskrenu zahvalnost našim nevjerojatnim volonterima, onim koji su pripremali hranu u svojim kućama i onim koji cijeli dan volontirali na samoj manifestaciji. Njihova predanost, entuzijazam i nesebičan rad su neizmjerno cijenjeni. Bez njihove vrijedne podrške i angažmana, naša manifestacija ne bi bila moguća. Najiskrenije se zahvaljujemo našim dragocjenim sponzorima što su svojom podrškom omogućili uspješno održavanje naše manifestacije. Bez vaše velikodušnosti i vjere u našu viziju, ovaj događaj ne bi bio moguć – naveo je imam džemata Hikmet-ef. Hadžiabdić, objavila je IZBSA.

Related posts

„Dijaspora invest“ projekat USAID-a u Gradu Tuzli

Dijaspora BiH Administrator

Švedska: Osvrt na emisiju uz Dan nezavisnosti BiH

Dijaspora BiH Administrator

Keln: Hiljadu vjernika klanjalo bajram-namaz, predvodio ga efendija Nedžad Osmić

Dijaspora BiH Administrator

Aerodrom Banjaluka prestigao tuzlanski po broju putnika

Dijaspora BiH Administrator

Anes Hasanbegović imenovan u Savjetodavni odbor za migracije grada Minhena

Dijaspora BiH Administrator

U 11 švedskih gradova danas su održani protesti za Bosnu i Hercegovinu

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment