Religija

Institut za istraživanje genocida, Kanada: Neka nam Ramazanski bajram vrati vjeru i nadu u bolji, mirniji i sretniji život

Ramazanski bajram je važan put moralne obaveze promicanja tolerancije i nenasilja u ime nade u mir, u ime radosti sa svim ljudima dobre volje. Temeljna etika vjere koja se živi bezmjerno je daleko od filozofije rata. Ona pretpostavlja istinu i život samo u suočenju sa drugim, drugačijim i različitim.

Neka nam Ramazanski bajram vrati vjeru i nadu u bolji, mirniji i sretniji život, neka među nama vlada sloga, neka nam zajedništvo povrati samopouzdanje, neka svako radi svoj posao savjesno i odgovorno, neka shvatimo da je tajna uspjeha na ovome svijetu međusobno pomaganje u dobru. 

Milostivi Bože. Podari mir u nama, mir u našoj domovini i mir čitavom svijetu. Ispunimo život traženjem poznavanja sebe i drugog u sebi, takmičenjem u dobru. Bez mira u sebi nema mira u porodici, zajednici, društvu i svijetu.

Muslimanima širom svijeta želimo mirne, sretne i berićetne bajramske dane uz nadu da će svoju duhovnu radost proširiti među sve dobre ljude i tako podariti cijelom svijetu nadu u mirniju i bolju budućnost.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Institut za istraživanje genocida, Kanada

Related posts

U tuzlanskim džematima prikupljeno blizu 100.000 KM za pomoć narodu Turske i Sirije

Dijaspora BiH Administrator

Prijevod Nurke Karamana poticajan za razumijevanje Kur’ana na našem prostoru

Dijaspora BiH Administrator

Ustikolina: Obilježena 575. godišnjica Turhan Emin-begove džamije

Dijaspora BiH Administrator

Danas se obilježava Mevlud, dan rođenja poslanika Muhameda a.s.

Dijaspora BiH Administrator

Hafiza Zejna Babić u istoj godini postala hafiza i doktorica medicine

Dijaspora BiH Administrator

Obilježen Bajram na Trgu Slobode u Tuzli

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment