Pogledi

IGK:Bosna i Hercegovina treba mnogo više od nadlijetanja američkih aviona

Prelet američkih lovaca na bosanskohercegovačkom nebu pokazuje američku posvećenost teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Ali to nije dovoljno. Treba vratiti potpuni suverenitet i potpunu nezavisnost državi Bosni i Hercegovini. Dejtonski mirovni sporazum je istekao. On je zaustavio rat ali je i oduzeo dio suvereniteta državi Bosni i Hercegovini formiranjem entiteta diskriminatorskog naziva samo po jednom narodu.To je priznao i glavni tvorac Dejtonskog mirovnog sporazuma. Dejtonski ustavi više nije rješenja za Bosnu i Hercegovinu.

On je rješenje za antibosanske snage koje žele uništiti državu Bosnu i Hercegovinu. Jedino SAD kao tvorac Dejtonskog mirovnog sporazuma imaju pravni autoritet da ukinu dejtonski ustav i taku ukinu entitete. To bi bio najbolji američki  doprinost očuvanju i jačanju države Bosne i Hercegovine.

Instituta za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Gabriel Eskobar: BiH je najkorumpiranija zemlja Evrope, otvoreno bh. političare optužio za “korupciju pod krinkom nacionalnih interesa”

Otvoreno pismo IGK-a načelniku opštine Foča Milanu Vukadinoviću povodom Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u ratu

Ahmed Husagić: BiH konačno mora postati dio modernog demokratskog svijeta

Dijaspora BiH Administrator

Jelena Trivić objavila podatke, RS dvostruko zaduženija od Federacije Bosne i Hercegopvine

Dijaspora BiH Administrator

IGK podnio krivičnu prijavu protiv novinara Radio-televizije RS Danijela Simića zbog negiranja genocida

Dijaspora BiH Administrator

Dodik se boji dijaspore iz BiH, ali bi da iz RS kroji budućnost Srbije

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment