Pogledi

IGK: Zbog objavljivanja zastave sa ljiljanima, Amina Pilavdžija prolazi kroz medijski linč

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}  je dobio potresno pismo od Amine Pilavdžija potporučnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Ko što je poznato IGK je reagovao zbog prijetnji Aleksandra Goganovića, zamjenika ministra odbrane Bosne i Hercegovine potporučnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Amini Pilavdžiji zbog objavljivanja zastave sa ljiljanima na društvenim mrežama.Aleksandru Goganoviću poručili smo da zvanična zastava Republike Bosne i Hercegovine sa ljiljanima nije zastava mržnje i netolerancije prema bilo kome, već državna zastava međunarodno priznate države Republike Bosne i Hercegovine koja se vijorila ispred sjedišta Ujedinjenih nacija od 1992. do 1998. godine.IGK je o pismu Amine Pilavdžija upznao nadležne subjekte u i van Bosne i Hercegovine.IGK se zahvaljuje Amini Pilavdžija na pokazanoj hrabrosti i patriotizmu što može biti primjer i podstrek mnogima, a posebno mladima u borbi za bolju Bosnu i Hercegovinu.IGK je zatražio od nadležnih organa podnošenje krivične prijave protiv Aleksandra Goganovića, zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine zbog prijetnje prema pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, ali i zbog omalovažavanja države Bosne i Hercegovine koga ga plaća.

Pismo Amine Pilavdžija objavljujemo u cjelosti:

“Zovem se Amina Pilavdžija i pripadnica sam Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine. Rođena sam i živim u Sarajevu. Po struci sam inžinjer mašinstva odbrambenih tehnologija, i trenutno student na Master studiju na Mašinskom fakultetu u Sarajevu. Upoznati ste sa mojim slučajem i osjećam kako moralnu tako i ljudsku potrebu da Vam se zahvalim što ste stali u zaštitu, neću reći mene, nego naše domovine i naše zastave. Prolazim kroz medijski linč, i ja i moja porodica, dobijam prijeteće vulgarne poruke. Veliki pritisak medija imam na sebi. Smatram da je to kleveta na mene, i da je to atak na moj ugled i čast kao pripadnice Oružanih Snaga Bosne i Hercegovine.Dozvolili smo, da jedan oficir, u svojoj državi, ne smije reći da niko neće narušiti granice i ugroziti teritorijalni integritet iste. Da li mogu dobiti Vaš savjet kako da postupam dalje, kako da se izborim sa svim ovim?Još jednom se srdačno zahvaljujem.Unaprijed zahvalna,Amina Pilavdžija”.

Related posts

Nadbiskup Vukšić: Iseljavanje stanovništva iz BiH se nastavlja, no državnu vlast to jedva da zanima

Dijaspora BiH Administrator

Tonino Picula: Dodikov udar na BiH ima podršku Beograda, Moskve, ali i Budimpešte

Dijaspora BiH Administrator

Tegeltija traži da Njemačka etnički ‘očisti parlament od Bošnjaka’ po uzoru na RS!?

Dijaspora BiH Administrator

Parlamentarci, probosanci, narodnjaci, ljevičari, desničari, liberali i ini na vas je red…

Dijaspora BiH Administrator

IFIMES: Izraelsko-palestinski požar

Dijaspora BiH Administrator

IGK o otkazanoj posjeti Banjoj Luci visokog predstavnika: Direktna podrška antibosanskoj koaliciji

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment