Pogledi

IGK: Vrijeme je da se Milorad Dodik pošalje na smetlište historije

Reakcija IGK na intervju pod naslovom “Predsjednik Republike Srpske Dodik: Suživot sa muslimanima je nemoguć – ekskluzivno”,  objavljenog u Jerusalem Post.

Dodik u intervju ponovo negira genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici, te navodi kako Bosna i Hercegovina nikada nije bila država.

Davati medijski prostor osobi koja prodaje mržnju prema Bošnjacima i Bosni i Hercegovini i koja negira genocid  kao sredstvo političkog opstanka u svrhu ličnog bogaćenja je civilizacijska sramota i udar na medije koji trebaju biti sredstvo u službi istine i pravde. Vrijeme je da se Milorad Dodik pošalje na smetlište historije.

Anticivilizacijski intervju koji govori kako o poremećenim umu onoga što govori upotrebom laži i mržnje prema Bosni i Hercegovini i žrtvama genocida u Srebrenici, tako i onoga što taj govor pun laži, ljudske destrukcije i dehumanizacije objavljuje. 

Objaviti intervju pu laži i anticivilizacijskog narativa  nedugo nakon usvajanja rezolucije Ujedinjenih nacija o obilježavanju genocida u Srebrenici pokazuje nedostatak profesionalizma, ljudskosti i pristojnosti Jerusalem Posta, što nije prvi put.

Rezolucije Ujedinjenih nacija o genocidu u Srebrenici i proglašenje Međunarodnog dana sjećanja na genocid u Srebrenici, što je izuzetno važno za Bosnu i Hercegovinu, regiju i cijeli svijet  ubrzava odlazak Milorada Dodika i njegovog establišmenta na smetlište historije.

Jer ne može sa smetlišta historije iskopati progres, ako bosanska istina i pravda izgube, ako mržnja pobjedi ljubav, ako nada izgubi od beznađa.

Institut za israživanje genocida Kanada

Related posts

Schmidt zaprijetio, ali i priznao – ništa nisam deblokirao: Može li Trojka s HDZ-om do vlasti, bez da ih neko tu silom postavi!

Dijaspora BiH Administrator

Tumačenje ‘Dejtona’: Ne postoji davanje i povlačenje saglasnosti na zakone koje je donijela PSBiH

Dijaspora BiH Administrator

UKRAJINSKA BORBA-SIMBOL OTPORA FAŽIZMU NOVOG DOBA

Dijaspora BiH Administrator

UKRAJINSKA POBJEDA U HERSONU POČETAK KRAJA PUTINA

IGK: Beogradskom anticivilizacijskom konferencijom potvrđene su sudske, historijske i naučne činjenice da je Srbija vrši kontinuiranu agresiju na istinu

Dijaspora BiH Administrator

Pitanje od milion dolara: Je li Milorad Dodik američki čovjek?

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment