Pogledi

IGK: Visoki predstavnik treba znati da su uzaludni pokušaji povratka paradržavne tvorevine Herceg Bosne

Reakcija povodom priznanje Vlade Hrvatske da je dogovarala izmjene Izbornog zakona u BiH s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Visoki predstavnik u BiH namjerno zaboravlja činjenicu da 

Hrvatska nije odustala od teritorijalnih pretenzija prema BiH, i otuda dolaze problemi. Hrvatska ima svoje „izvođače radova u BiH“ za nacionalističke ciljeve podjele držabve BiH.

Antibosanski posatupak visokog predstavnika je još jedna opomena da je međunarodna zajednica poražena u BiH dehumanizacijom Ideje Bosne i bosanskog duha, odnosno kontinuiranim pokušajima podjele BiH.Zato je postupak visokog predstavnika  još jedan u nizu poraza međunarodne zajednice u BiH.

Prihvatajući otvorene mješanje u državne bosanskohercegovačke poslove od strane Hrvatske, visoki predstavnik prihavta naslijeđe udruženog zločinačkog poduhvata kome je presuđeno na Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu.

Visoki predstavnik treba znati da su uzaludni pokušaji povratka paradržavne tvorevine Herceg Bosne. Kako je nastalala u nepravdi, tako će nestati u pravdi.

Sa bosanskohercegovačkog stanovišta postupak visokog predstavnika je duboko antibosanski i kao takvog ga osuđujemo. O svim državnim poslovima BiH se mora isključivo odlučivati u državnim bosanskohercegovačkim institucijama i organima.

Emir Ramić

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Nadbiskup Vukšić: Iseljavanje stanovništva iz BiH se nastavlja, no državnu vlast to jedva da zanima

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Opasna antidržavna, antibosanska, anticivilizacijska i antievropska politika i praksa od strane političke opcije kojom rukovodi Dragan Čović

Dijaspora BiH Administrator

Zapadni Balkan 2022: Između Berlinskog procesa i Otvorenog Balkana

Dijaspora BiH Administrator

Uglednici ima li vas? – Ko da Bosnu spremi za odbranu?

Dijaspora BiH Administrator

Tumačenje ‘Dejtona’: Ne postoji davanje i povlačenje saglasnosti na zakone koje je donijela PSBiH

Dijaspora BiH Administrator

Dok se priziva reakcija OHR-a: Hoće li Schmidt odlučiti da trinaest Bošnjaka ne vrijedi koliko i trinaest Hrvata?

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment