Pogledi

IGK: Visoki predstavnik treba znati da su uzaludni pokušaji povratka paradržavne tvorevine Herceg Bosne

Reakcija povodom priznanje Vlade Hrvatske da je dogovarala izmjene Izbornog zakona u BiH s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom.

Visoki predstavnik u BiH namjerno zaboravlja činjenicu da 

Hrvatska nije odustala od teritorijalnih pretenzija prema BiH, i otuda dolaze problemi. Hrvatska ima svoje „izvođače radova u BiH“ za nacionalističke ciljeve podjele držabve BiH.

Antibosanski posatupak visokog predstavnika je još jedna opomena da je međunarodna zajednica poražena u BiH dehumanizacijom Ideje Bosne i bosanskog duha, odnosno kontinuiranim pokušajima podjele BiH.Zato je postupak visokog predstavnika  još jedan u nizu poraza međunarodne zajednice u BiH.

Prihvatajući otvorene mješanje u državne bosanskohercegovačke poslove od strane Hrvatske, visoki predstavnik prihavta naslijeđe udruženog zločinačkog poduhvata kome je presuđeno na Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu.

Visoki predstavnik treba znati da su uzaludni pokušaji povratka paradržavne tvorevine Herceg Bosne. Kako je nastalala u nepravdi, tako će nestati u pravdi.

Sa bosanskohercegovačkog stanovišta postupak visokog predstavnika je duboko antibosanski i kao takvog ga osuđujemo. O svim državnim poslovima BiH se mora isključivo odlučivati u državnim bosanskohercegovačkim institucijama i organima.

Emir Ramić

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Parlamentarci, probosanci, narodnjaci, ljevičari, desničari, liberali i ini na vas je red…

Dijaspora BiH Administrator

Uglednici ima li vas? – Ko da Bosnu spremi za odbranu?

Dijaspora BiH Administrator

IDEOLOGIJA SRPSKO-RUSKOG SVIJETA PUT KA ZATIRANJU CRNE GORE

Dijaspora BiH Administrator

POGLED IZ AMERIKE: PROMOTORI DJELA DARIJA KORDIĆA U ELEGIJI IZ AHMIĆA

Dijaspora BiH Administrator

Prof. dr. Anis H. Bajrektarević: Kako izbjeći samouništenje zapada? 

Dijaspora BiH Administrator

Gabriel Eskobar: BiH je najkorumpiranija zemlja Evrope, otvoreno bh. političare optužio za “korupciju pod krinkom nacionalnih interesa”

Leave a Comment