Pogledi

IGK: Udar na državu Bosnu i Hercegovinu!

Zastava takozvane HRHB postavljena na području Graničnog prijelaza Gabela, između Bosne i Hervegovine i Republike Hrvatske.

Institut za istraživanje genocida Kanada najoštrije  osuđuje isticanje zastava takozvane HRHB na području Graničnog prijelaza Gabela, između Bosne i Hervegovine i Republike Hrvatske.

Ovo je jasan dokaz da agresija Republike Hrvatske i takozvane Herceg-Bosne još traje na državu BiH. Još je ugrožen suverenitet, teritorijalni integritet i politički subjektivitet bosanskohercegovačke države. Još je ogroženo civilno duštvo u BiH. 

Još jednom podsjećamo da je političko, policijsko i vojno liderstvo takozvane Herceg-Bosne osuđeno od strane Internacionalnog suda za ratne zločine i udruženi zločinački poduhvat. IGK smatra da je povampirenje takozvane Herceg-Bosne uz pomoć Republike Hrvatske povratak u prošlost koja je bila tako bolna za BiH, koja je imala za cilj podjelu države BiH. Vaskrsenje takozvane Herceg- Bosne je u suprotnosti sa evroatlanskim integracijama BiH, Izjave lidera tog vaskrsenja Dragana Čovića i njegovih saradnika o bosanskohercegovačkom putu u Evropu su lažne i neozbiljne.

Povampirenje takozvane Herceg-Bosne nije samo štetno po državu BiH, već i posebno za bosanske Hrvate koji imaju jedinu perspektivu u svojoj državi BiH. IGK zato poziva bosanske Hrvate da se organizovanu suprostave povampirenju takozvane Herceg-Bosne i podjele BiH. Suprostavite se fašističkim vrijednostima u ime kojih su počinjeni Heliodrom, Dretelj i Ahmići koje su danas neodvojivi dio identiteta i ideologije Hrvatske demokratske zajednice. Takoće te dati najbolji doprinos jačanju vaše jedine domovine, BiH.

To vaskrsenje zločinačkog udruženog poduhvata uz kontinuirano antibosanskohercegovačko djelovanje iz manjeg entiteta je stalna prijetnja bosanskohercegovačkoj državnosti. IGK će se organizovano oduprijeti svakom pokušaju podjele BiH. Takođe ćemo se oduprijeti svakom negiranju i pokušaju da se promjene nesporne činjenice koje su utvrđene pred najvišim internacionalnim pravosudnim institucijama. Svaki pokušaj obilježavanja oživljavanja zločina ne pomaže, uvrjedljivo je za IGK. 

Takozvane Herceg-Bosne i paradržave Republike Srpske biće onoliko koliko joj to dozvoli bosanskohercegovački, posebno bošnjački politički establišment, koji moraju shvatiti da se moraju organizovano suprostaviti podjeli bosanskohercegovačke zemlje, države i društva.

Institut za istraživanje genocida, Kanada.

Related posts

POGLED IZ AMERIKE: LISICA I VRANA IZ NAŠIH DANA

Dijaspora BiH Administrator

Dodik se boji dijaspore iz BiH, ali bi da iz RS kroji budućnost Srbije

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Proces rehabilitacije četničkog pokreta Draže Mihailovića u Srbiji predstavlja najgrublji oblik falsificiranja historije

Dijaspora BiH Administrator

POGLED IZ AMERIKE: IZNEVJERENA OČEKIVANJA OD MEĐUNARODNOG PREDSTAVNIKA CHRISTIANA SCHMIDTA 

Schmidt zaprijetio, ali i priznao – ništa nisam deblokirao: Može li Trojka s HDZ-om do vlasti, bez da ih neko tu silom postavi!

Dijaspora BiH Administrator

POPIS ILI OTPIS: CRNOGORCI I MANJEBROJNI NARODI NA UDARU

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment