Pogledi

IGK: Tanaskoviću vaše vrijeme o pitanju Bosne i Hercegovine i Bošnjaka/Bosanaca je isteklo

Dan nakon izricanja pravosnažne presude Stanišiću i Simatoviću, kojom je Srbija presuđena za agresiju na Bosnu i Hercegovinu, Darko Tanasković, predstavnik beogradske akademije se oglasio i tako dokazao kontinuitet velikonacionalističkog, antibosanskog djelovanja Srpske akademija nauka i umjetnosti. Darko Tanasković svojim oglašavanjem daje smjernice za hitno djelovanje naicionalističke srbijanske akademije u uslovima kada je Srbija konačno presuđena za agresiju. Prošla su, Tanaskoviću,  ta vremena kada ste vi u Beogradu raspravljali i odlučivali o bošnjačkom pravu na nacionalno i državno ime i o državi Bosni i Hercegovini. Sada o tome Bošnjaci odlučuju bez straha od vas i vaših otrovnih antibosanskohercegovačkih analiza, kolumni  i poruka. Vaše vrijeme o pitanju Bosne i Hercegovine i Bošnjaka/Bosanaca je isteklo. 

Prošlo je vrijeme nadmoćnosti i nametanja velikosrpskih nacionalističkih istina koje su, ustvari, najobičnije podvale i laži. Sve je to hegemonijska naracija u sklopu projekta Velika Srbija koji je definitivno presuđen kao agresorski.

Tanasković treba znati da je Bosna i Hercegovina ostala državna i društvena zajednica kroz dugu svoju povijest. Za razliku od Srbije, Bosna i Hercegovina je imala dublju državnu i društvenu slobodu zahvaljujući svome historijskom trajanju. Bosna i Hercegovina je stoljećima svjedočila da se može u miru živjeti sa različitostima i to Darku tanaskoviću i njegovim istomišljenicima najviše smeta.

Kao što su se patriote u i van Bosne i Hercegovine uspjeli suprotstaviti velikosrpskom rušilačkom agresoru, tako će se i danas suprostaviti Darku Tanaskoviću i sličnima njemu, koji trebaju dobro računati na one koji se neće odreći svoje države Bosne i Hercegovine, njene historije, kulture, tradicije, jezika, njenog suvereniteta, jedinstvenog teritorijalnog integriteta, političkog subjektiviteta, državnosti i nezavisnosti. Kontinuirana  antibosanska kampanja srbijanskih akademaca je osuđena od svih istinskih prijatelja ponosne države Bosne i Hercegovine. Bosanski narodi i građani u i van Bosne i Hercegovine  preziru Darka Tanaskovića i njegove istomišljenike.

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

POGLED IZ AMERIKE: (NE) OČEKIVANA PRESUDA USTAVNOG SUDA BiH

Dijaspora BiH Administrator

Tonino Picula: Dodikov udar na BiH ima podršku Beograda, Moskve, ali i Budimpešte

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Obilježavanje dana “ruskih dobrovoljaca” u Višegradu je potvrda da je u agresiji na RBiH učestvovala i Rusija

Dijaspora BiH Administrator

POGLED IZ AMERIKE: SAD SMETA I EZAN SA NAŠIH DŽAMIJA

Dijaspora BiH Administrator

CRNA GORA U MAJSKIM JUTRIMA NAŠIH POSTOJANJA

Dijaspora BiH Administrator

Kanadski parlamentarac Brian Masse izdao sapćenje povodom 27. godišnjice od genocida u Srebrenici

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment