Pogledi

IGK: Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović nastavlja antidržavnu praksu svog prehodnika

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uvela je antidržavnu praksu na službenim sastancima sa ambasadorima i diplomatama, pa ih tako u svom kabinetu dočekuje bez ikakvih državnih obilježja odnosno bez zastave BiH. Nazamislivo je i potpuno anticivilizacijski da Cvijanović  u svom kabinetu održava odvojene sastanke sa ambasadorom SAD Michaelom Murphyijem, ambasadorom Turske Baburom Girginom, Kine Jiem Pingom bez zastava države iz koje dolaze ambasadori i bez zastave BiH.

Pozivamo predsjedavajuću Predsjedništva BiH da poštuje protokol koji jasno precizira isticanje zastava i BiH i zemlje iz koje dolazi ambasador ili diplomata i da se ceremonija održava u svečanom salonu Predsjedništva BiH.

Na anticivilizacijsko ponašanje predsjedavajuće Predsjedništva BiH već smo ranije ukazivali. O kontinuiranom vrijeđanju i ponižavanju države BiH, njenih organa i građana od strane Željke Cvijanović upoznali smo političke subjekte Kanade, članice Upravnog odbora vijeća za implementaciju mira.

Zatražili smo od premijera Kanade Justin Trudeau da Kanadu kao prijateljska država učini dodatne napore u zaštiti teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, državnosti i međunarodnog političkog i pravnog subjektiviteta BiH.

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) podnio je krivičnu prijavu protiv Željke Cvijanović zbog kršenja zakona o zabrani negiranja genocida, kao i zbog pokušaja rušenja ustavno pravnog poretka BiH, te narušavanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta, političke nezavisnosti i međunarodnig pravnog subjektiviteta BiH. Još jednom pozivamo Tužilaštvo BiH da razmotri navedenu porijavu.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Related posts

IGK: Vrijeme je da se Milorad Dodik pošalje na smetlište historije

Dijaspora BiH Administrator

IFIMES: Kako će izgledati pojas Gaze dan nakon rata?

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Beogradskom anticivilizacijskom konferencijom potvrđene su sudske, historijske i naučne činjenice da je Srbija vrši kontinuiranu agresiju na istinu

Dijaspora BiH Administrator

VRIJEME BLAGDANA, SVIJET I MI

Dijaspora BiH Administrator

Uglednici ima li vas? – Ko da Bosnu spremi za odbranu?

Dijaspora BiH Administrator

POGLED IZ AMERIKE: (NE) OČEKIVANA PRESUDA USTAVNOG SUDA BiH

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment