Pogledi

IGK: Opasna antidržavna, antibosanska, anticivilizacijska i antievropska politika i praksa od strane političke opcije kojom rukovodi Dragan Čović

IGK Reakcija povodom anticivilizacijske proslave mature u Mostaru na kojoj se između ostalog slavilo rušenje Starog mosta i presuđena, zločinaćka paradržavna tvorevina Herceg Bosna.

Opasna antidržavna, antibosanska, anticivilizacijska i antievropska politika i praksa od strane političke opcije kojom rukovodi Dragan Čović i njegov HNS se opasno uvukla i u obrazovanje.

Pod potpunim uticajem te antiboanske politike i prakse pogrešno edukovana djeca slave srušen Stari most, bosanskohercegovački i evropski simbol ljudskog jedinstva  i mira, slave presuđenu zločinačku tvorevinu Herceg Bosnu, slave njene presuđene vojne i političke lidere.

IGK najoštrije osuđuje navedenu sramnu matursku proslavu koja nema ništa sa uzvišenim ciljem mature, već proklamuje opasni nacionalizam i mržnju koji ravnopravno ugrožavaju kako tu pogrešno edukovanu mladost, tako i državu koju ta mladost sramno negira. To je ozbiljni nasrtaj na državu BiH i istinu o agresiji na BiH. To je i uvreda žrtava udruženog zločinačkog poduhvata i pokušaj da se revidira historija.

Baš zato, danas je više nego ikada, potrebno formirati i jačati historijsku svijest o mostarskom urbicidu što zahtijeva da čuvamo sjećanje kao i da se procesuiraju svi oni koji su odgovorni za strašno rušenje spomenika mira. Istovremeno nam trebaju obrazovni planovi i programi koji će učiti mlade o istini, pravdi, ljudskom dostojanstvu.

Negiranje mostarskog urbicida je radikalno nečovječan i apsolutno podao koncept. Zato pozivamo sve prijatelje istine i pravde, sve borce za zaštitu ljudskih prava i sloboda na akciju protiv negiranja mostarskog urbicida. Ne zbog mržnje, već zbog uspješnog suzbijanja svih vrsta diskriminacija i opresija kako bi se svijetu pokazalo da zločinac nema šanse. Zauzmi mo  se za ljudska prava i ljudsko dostojanstvo borbom protiv negiranja mostarskog urbicida od strane pogrešno edukovane mladosti.Zločinačke politike prema BiH se sve više udružuju i jačaju. Antibosanska politika koju zagovaraju protivnici države BiH mora biti odbačena i poražena, kako bi prije svega bosanskohercegovačka mladost mogla normalno živjeti u svojoj vlastitoj državi. 

Protiv antibosanske koalicije treba se boriti kako u BiH, tako, posebno u dijaspori, svim demokratskim, posebno lobističkim sredstvima, dajući na znanje da se takva anticivilizacijska i antidržavna politika ne smije tolerirati, mora se javno odbaciti.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

DIJASPORABIH

Related posts

UKRAJINSKI OTPOR-SIMBOL EPSKE BORBE

Dijaspora BiH Administrator

Schmidt između rakije i nezavršenog posla s Dodikom

Dijaspora BiH Administrator

Skriveni svjetski rat: SAD u BiH brane svoje geopolitičke interese, EU demokratiju i sebe kao uniju

Dijaspora BiH Administrator

Emir Ramić: Oni u i van BiH koji kritikuju Reisa zaboravljaju na genocid nad Bošnjacima, koji nije sankcionisan nego je nagrađen

Dijaspora BiH Administrator

Povodom 29. godišnjice od masakra na Markalama: Petog februara 1994. Markale masakr – dokaz genocidne namjere

Dijaspora BiH Administrator

UKRAJINSKI PATRIOTIZAM I SLOM PUTINOVE VELIKE RUSIJE

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment