Pogledi

IGK o postavljanju skandalozne table: Ćosiću, bezuspješno pokušavate zaustaviti istinu o strašnom zločinu opsade Sarajeva

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić postavio je skandaloznu tablu na kojoj stoji dobrodošlica u Istočno Sarajevo, “grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”.

Poručujemo Ćosiću da je ovo je vrijeme istine, pravde i institucionalizacije kulture sjećanja na zločin opsade Sarajeva, opsade koja je bila jedna od najdužih opsada u historiji modernog ratovanja i najduža opsada jednog glavnog grada ikada.

Ovo je vrijeme istine o morbidnom “lovu” na žive ljude u Sarajevu koja je zaprepastila javnost. Ovo je vrijeme istine o strašnom, ljudskom umu do tada nepoznatom “lovu” bogatih i uticajnih stranaca, koji su plaćali za ubijanje, sa srpskih položaja, već dehumaniziranih ljudi u opkoljenom Sarajevu tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.
Bezuspješno pokušavate zaustaviti istinu o strašnom zločinu opsade Sarajeva. Ne može se ušutkati istinu o zločinu u Sarajevu. IGK ne dopušta da se žeravica istine o patnji glavnog grada Bosne i Hercegovine ugasi. Niti da se krije bilo gdje. Već mora biti poznata u cijelome svijetu. Vaše laži ima da budu ušutkane. Mnogo je velikih laži spaljeno malim žeravicama istine. Ovo je vrijeme kada u ime bolje budućnosti Bosne i Hercegovine čuvamo istinu o zločinu opsade Sarajeva.

Opsada Sarajeva ostaje sumorni trenutak čovječanstva, ali i simbol otpora velikosrpskoj agresiji, genocidu, ubijanju i opstanku Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Istina o zločinu u opkoljenom Sarajevu je problem samo onima kojima smeta bolja budućnost države Bosne iHercegovine sa istinskim pokajanjem, istinom i pravdom. Kriminalizacija istine i pravde je sastavni dio lobističke kampanje antibosanske koalicije koja snažno djeluje u Bosni i Hercegovini, ali i unutar internacionalne zajednice u kojoj i Ćosić učestvuje. Poruka Ćosiću. Prodružite se istini i pravdi o zločinu opsade Sarajeva u ime bolje budućnosti naše, trebalo bi biti i vaše države Bosne i Hercegovine.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Related posts

Gabriel Eskobar: BiH je najkorumpiranija zemlja Evrope, otvoreno bh. političare optužio za “korupciju pod krinkom nacionalnih interesa”

Australija: BIH građani pisali Schmidtu i izrazili bojazan da će se zločini u domovini ponoviti

Dijaspora BiH Administrator

BBC: Strah od ruskih neuniformisanih trupa na Balkanu

Dijaspora BiH Administrator

IGK: U Bosanskoj Dubici antifašistički svijet se ponovo uvjerio da fašizam u RS živi

Dijaspora BiH Administrator

Dokle će Ujedinjeni narodi tolerisati anticivilizacijske nastupe predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za govornicom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda?

Dijaspora BiH Administrator

GENOCIDNA POLITIKA RUSKIH SNAGA U UKRAJINI

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment