Pogledi

IGK: Genocid u Srebrenici nije stvar mišljenja zastupnika Bodiroge

Javni odgovor IGK zastupniku SDS-a u Skupštini entiteta RS Ognjenu Bodirogi koji je pozvao na zabranu izgovaranja riječi genocid u Skupštini entiteta RS.

Genocid u Srebrenici nije stvar mišljenja zastupnika Bodiroge. 

Anticivilizacijskim negiranjem genocida u Srebrenici Bodiroga bezuspješno pokušava umanjiti definitivnu pobjedu istine o genocidu u Srebrenici.

Na kontinuiranu dehumanizaciju žrtava i ponižavanje države BiH u Skupštini entiteta RS odgovaramo pozivom na hod prema istini i pravdi sve dok se BiH ne oslobodi anticivlizacijskih ličnosti poput Bodiroga i njemu sličnih negatora genocida. Jer sa istinom i pravdom ne može se pogađati i trgovati. To mora biti jasno Bodirogi i svim negatorima genocida koji nisu dostojni imena i časti časti duša nevino ubijenih žrtava koji su dali svoj život za slobodu zemlje i države BiH. Podizanjem svijesti o genocidu u Srebrenici čini BiH i svijet boljim i pravednijim mjestom za život, a negatore genocida svrstava na stub srama. Sve dok oni negiraju genocid u BiH mi čemo biti gordi i ponosni, dostojni imena i časti BiH i dostojni časti duša žrtava. Istina i Pravda su jedino što tražimo, i jedino što nam i pripada. U ovoj civilizacijskoj borbi za istinu i pravdu  treba da se nađu kako preživjele žrtve i svjedoci genocida, tako i negatori genocida i falsifikatori sudskih, političkih, naučnih istina o genocidu. Institucionalizacija kulture sjećanja i borba za istinu i pravdu su svojevrsni dokument u historiji, kao opomena cijelom svijetu da se genocid nikada više nikome ne smije ponoviti.

Bodirogi poručujemo da je genocid u Srebrenici dobio planetarnu potvrdu koja je iskazana kroz pravosnažne presude izrečene u oba međunarodna suda.

Zato genocid u Srebrenici definitivno nije stvar mišljenja Bodiroge i njemu sličnih negatora genocida, to je sudska, historijska, politička istina, odnosno historijska činjenica koju je priznao svijet.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}

Related posts

Pogled iz Amerike: Najveći neprijatelji države uspostavljaju svoju vlast na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Visoki predstavnik treba znati da su uzaludni pokušaji povratka paradržavne tvorevine Herceg Bosne

Dijaspora BiH Administrator

KNS: DOSTA SA URUŠAVANJEM BH. FUDBALA

Dijaspora BiH Administrator

IGK reagovao na provokaciju u Prijedoru: Na Dan bijelih traka žele slaviti rođendane Viktora Orbana i Željka Mitrovića

Dijaspora BiH Administrator

IGK o otkazanoj posjeti Banjoj Luci visokog predstavnika: Direktna podrška antibosanskoj koaliciji

Dijaspora BiH Administrator

IGK: Željka Cvijanović nastavlja politiku svoga šefa Milorada Dodika negiranja države Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment