Privreda

I modifikovana garaža iz Cazina uskoro u Evropskoj uniji

Dolazak hladnijeg vremena, a uskoro i snijega donosi dodatne probleme vlasnicima automobila. Kada se tome doda činjenica da je u Sarajevu i svim većim bh. gradovima posljednjih godina zabilježen povećan broj automobila na ulicama, što automatski znači veliki problem oko parking mjesta, onda je kupovina vlastite garaže dobro rješenje za prevazilaženje ovog problema.

Firma Limometal d.o.o., prepoznatljivo ime u Krajini i cijeloj BiH, koja je i jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profilisanih limova, nudi nove limene garaže. Inače, kvalitet njihovih proizvoda prepoznat je u regionu, a osvajali su i tržište Evropske unije.

– Nova garaža je dosta modifikovana u odnosu na prethodnu varijantu iste garaže. Cilj nam je najviše bio pojednostaviti montažu, kako bi kupci, uz pomoć našeg uputstva za montažu koje dolazi sa svakom garažom, sami mogli odraditi montažu. Razlika je i u dimenzijama, izgledu, te statičkoj nosivosti konstrukcije. Nove dimenzije auto garaže su 623 cm x 307 cm x 200 cm. Zbog pojednostavljenja montaže smo sa radijalnog krovišta garaže prešli na jednovodni izgled krovišta, te smo pojačali nosive elemente konstrukcije kako bi se isti mogli oduprijeti nepredvidljivim vremenskim uvjetima kakvi su ovih godina prisutni u našoj državi. Kompletna nosiva konstrukcija je izrađena sa profilima od pocinčanog lima debljine 2 mm, dok su fasada i krov objekta izrađeni od našeg sinusoidnog profila „Sana“  – kaže direktor Limometala Mensur Mulalić. 

Najviše narudžbi za nove garaže je iz Bosne i Hercegovine. 

– Dosta narudžbi i upita imamo iz susjednih zemalja, Slovenije i Hrvatske. Nedavno smo montirali garažu u Mariboru u Sloveniji, a pokušavamo se sa novom garažom, kao i sa prethodnim, probiti na tržište zapadne Evrope. Trenutno smo i u procesu rekonstrukcije proizvoda vrtna kućica, gdje također planiramo pojednostaviti montažu i omogućiti našim kupcima da sami vrše njihovu montažu – kaže Mulalić.

P.R./DIJASPORABIH

Related posts

Bosanskohercegovački izvoz u odnosu na prošlu godinu mnogo veći

Dijaspora BiH Administrator

Mladih sve manje, starih sve više: BiH bi do 2040. godine mogla ostati bez 420.000 radnika

Dijaspora BiH Administrator

Beč: U pripremi skup privrednika i menadžera bosanskog porijekla u Austriji

Dijaspora BiH Administrator

Stanić Trade drugi najpoželjniji bosanskohercegovački poslodavac u sektoru maloprodaje

Dijaspora BiH Administrator

Tuzla: Predstavljanje poslovne ideje mladih poduzetnika

Dijaspora BiH Administrator

12 .Međunarodni sajam poduzetnika i obrta GRAPOS  EXPO 2023 u Gračanici od 20-23.septembra 2023

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment