Dijaspora BiH Naš prijedlog

Građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS”: Pozivamo vas da podržite Principe za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine

Proteklog mjeseca, u Sarajevu su prezentirani Principi za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine, i u javnost puštena aplikacija kojom će građani Bosne i Hercegovine moći dati svoju podršku ponuđenim Principima. Ovu važnu inicijativu pokrenule su četiri nevladine organizacije: Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatsko narodno vijeće u BiH, Srpsko građansko vijeće u BiH i Forum parlamentaraca BiH 1990.

Od tada je ovu vrlo važnu peticiju potpisalo preko 40.000 potpisnika, to je učinila i internacionalna Građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS” koju čine 133 građanina/građanke i prijatelji Bosne i Hercegovine iz 27 zemalja svijeta, te je podržala ovu inicijativu i pozvala sve državljane u domovini i dijaspori i sve prijatelje Bosne i Hercegovine da dadnu svoj potpis za bolju domovinu.

U pozivu Građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS” stoji:
Dajte svoj glas – glas za evropsku, demokratsku državu, utemeljenu na vladavini prava u kojoj će svaki građanin i svaki od naroda u BiH imati jednaka prava i slobode na cijeloj teritoriji naše države.

Pozivamo i vas da s dva klika podržite ovu inicijativnu, što vrlo jednostavno možete učiniti na ovom linku: https://www.izmjeneustava.com/

Također, na istom linku možete se detaljno upoznati sa svim principima i razlozima za izmjenu Ustava Bosne i Hercegovine.

Inače, do sada je na desetine raznih nevladinih organizacija iz domovine i dijaspore, te mnogi ugledni pojedinci podržali su ovu inicijativnu. Svima njima je jasno da bez promjene Ustava Bosne i Hercegovine, bez demokratske države, vladavine prava i jednakopravnosti svih građana i naroda naša domovina teško može izaći iz političkog i svakog drugog ćorsokaka.

Građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS”

Related posts

„Domovini s ljubavlju“: U Stuttgartu obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

Bosanka koja je kreirala novu Škodu Octaviju, poslala poruku ženama u Bosni i Hercegovini…

Dijaspora BiH Administrator

Uspješna manekenka i svjetski model, Zagrepčanka Elena Dizdar potiče iz BiH

Dijaspora BiH Administrator

Bottrop: „Bosnia Herzegowina looks around film Festival” želi Nijemcima približiti BiH

Dijaspora BiH Administrator

Miro Lazović uputio je otvoreni apel građanima da podrže Principe za izmjene Ustava BiH

Dijaspora BiH Administrator

Turkish Airlines od ljeta povećava broj letova za Sarajevo

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment