Dijaspora BiH Naš prijedlog

Građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS”: Pozivamo vas da podržite Principe za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine

Proteklog mjeseca, u Sarajevu su prezentirani Principi za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine, i u javnost puštena aplikacija kojom će građani Bosne i Hercegovine moći dati svoju podršku ponuđenim Principima. Ovu važnu inicijativu pokrenule su četiri nevladine organizacije: Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatsko narodno vijeće u BiH, Srpsko građansko vijeće u BiH i Forum parlamentaraca BiH 1990.

Od tada je ovu vrlo važnu peticiju potpisalo preko 40.000 potpisnika, to je učinila i internacionalna Građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS” koju čine 133 građanina/građanke i prijatelji Bosne i Hercegovine iz 27 zemalja svijeta, te je podržala ovu inicijativu i pozvala sve državljane u domovini i dijaspori i sve prijatelje Bosne i Hercegovine da dadnu svoj potpis za bolju domovinu.

U pozivu Građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS” stoji:
Dajte svoj glas – glas za evropsku, demokratsku državu, utemeljenu na vladavini prava u kojoj će svaki građanin i svaki od naroda u BiH imati jednaka prava i slobode na cijeloj teritoriji naše države.

Pozivamo i vas da s dva klika podržite ovu inicijativnu, što vrlo jednostavno možete učiniti na ovom linku: https://www.izmjeneustava.com/

Također, na istom linku možete se detaljno upoznati sa svim principima i razlozima za izmjenu Ustava Bosne i Hercegovine.

Inače, do sada je na desetine raznih nevladinih organizacija iz domovine i dijaspore, te mnogi ugledni pojedinci podržali su ovu inicijativnu. Svima njima je jasno da bez promjene Ustava Bosne i Hercegovine, bez demokratske države, vladavine prava i jednakopravnosti svih građana i naroda naša domovina teško može izaći iz političkog i svakog drugog ćorsokaka.

Građanska inicijativa “KLUB 100 – PLUS”

Related posts

Britanski zastupnici: Treba zaustaviti Dodika i poslati NATO ili EU trupe u BiH

Dijaspora BiH Administrator

Kanada: Još jedna kanadska pobjeda protiv negatora genocida u Srebrenici! 

Dijaspora BiH Administrator

Turkish Airlines od ljeta povećava broj letova za Sarajevo

Dijaspora BiH Administrator

Čudesna kombinacija: Pogledajte šta radi ova ljekovita mješavina vašem organizmu

Dijaspora BiH Administrator

U Stuttgartu, na proslavi 11. godišnjice emisije „U tuđoj avliji s Osmanom Džihom“

Dijaspora BiH Administrator

Interpretator sevdaha Ferid Avdić učenicima Bosanske škole Stuttgart-Nord objasnio šta je to sevdalinka

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment