Ostali sportovi

Erko Jun se u subotu bori protiv Gianluce Locicera, zbog korone mu otkazan meč u Belgiji

Bosanskohercegovački MMA borac Ermin Junuzović alias Erko Jun zbog otkazivanja borilačkog događaja Prime Night 11 27. novembra ostao je bez borbe protiv Armenca Gevorga Sargsyana, a ekspresno je dogovorio novi okršaj za subotu, 4. decembar. 

– Nažalost, situacija s koronavirusom u Belgiji se pogoršala i borilački događaj Prime night 11 na kojem sam se trebao boriti za titulu je otkazan. U Belgiji, gdje je borba bila zakazana, zbog porasta broja zaraženih strožije su epidemiološke mjere i zabranjeni su masovniji događaji sa publikom. Ubrzo je stigao poziv Ivana i Tome Dijakovića za učešće na večeri borilačkih sportova Elite MMA Championship 8, 4. decembra u Njemačkoj – kaže Erko Jun. 

Jun će se u subotu u Dizeldorfu boriti protiv Italijana Gianluce Locicera.

– Nemam previše vremena da se taktički pripremim za italijanskog borca koji je hrvač i vjerovatno će ići na hrvanje. U karijeri sam često imao priliku da treniram s borcima iz Čečenije kojima je hrvanje u krvi i imao sam od koga naučiti. Ovo će mi biti prva borba u poluteškoj kategoriji. Osjećam se fenomenalno. Treniram mjesecima bez pauze, jer su mi prethodno tri meča otkazana. Bez problema sam skinuo kilažu. Jedva čekam da uđem u oktagon i da pokažem šta sam novo naučio. Očekujem podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Njemačkoj i nadam se da ćemo zajedno proslaviti pobjedu – kaže Erko Jun.

P.R.

Related posts

Evropski kup u kickboxingu u Sarajevu od 5. do 7. maja, učestvuje 1.000 boraca

Dijaspora BiH Administrator

Sve spremno za 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”

Dijaspora BiH Administrator

Dino Pašović: Hokej je moja najveća ljubav, strast koju ljudima ne mogu objasniti

Dijaspora BiH Administrator

Elvedina Muzaferija nakon završene sezone: Sretna sam, ovo je dobro za budućnost moje karijere

Dijaspora BiH Administrator

Lejla Njemčević se učvrstila na prvoj poziciji UCI svjetske ranking listi

Dijaspora BiH Administrator

Novi uspjeh Amine Merjem Hebib, u Alžiru osvojila bronzanu medalju

Leave a Comment