Vijesti

Djevojka iz BiH u žiži italijanske javnosti, sumnjali da je djevojčica nestala 2004. godine

RIM – Poređenje DNK 20-godišnje djevojke iz BiH, koja živi u romskom naselju u okolini Rima i DNK Denise Pipitone, djevojčice nestale 2004. godine, dalo je negativan rezultat, prenose italijanski mediji.

Naime, već danima u žiži italijanske javnosti je Denisa B., djevojka iz BiH, za koju se posumnjalo da je djevojčica nestala 2004. godine. Prije nekoliko dana od nje je uzet uzorak za DNK analizu koja je pokazala da Denisa nije nestala italijanska djevojčica. Ona je to uporno tvrdila i prije DNK analize jer je bila sigurna u svoj identitet. Naime, kaže da ona vrlo dobro zna o su joj roditelji:

“Ja sam iz Bosne i Hercegovine. Znam ko su mi otac i majka. I sad odjednom su mi došli da pričom da sam ja neka druga djevojka, ali na kraju, to je samo priča”, kaže Denisa B. Djevojka kaže da je pristala da joj uzmu uzorak DNK, iako je jedina sličnost sa nestalom djevojčicom zapravo samo ime. Djevojka je dodala da je ona iz Tuzle te da se 10. ovog mjeseca vraća u BiH. Navodno, ona jeste kao mala boravila u Italiji neko vrijeme, ali su je roditelji 2005. godine vratili u Tuzlu, gdje je provela veći dio svog života.

Kako prenose italijansi mediji, istraga je ponovo otvorena baš nakon dojave stanovnika iz okoline Rima da u romskom naselju živi djevojka koja bi mogla biti nestala djevojčica, posebno jer nosi isto ime.  Još jedna podudarnost jeste što u Denisinim dokumentima stoji isti datum rođenja kao što je imala i nestala djevojčica, ali je Denisa dvije godine mlađa.

Inače, roditelji male Denise Pipitone ne odustaje od portage. Njena majka je nakon svih poslednjih dešavanja izjavila oni sebi ne mogU da priupte bolne iluzije, te da će nastaviti da tragaju, iako nikada nisu ni prestajali.  Njena majka Pjera Mađo je nakon hapšenja mafijaškog bosa Matea Mesine Denara apelovala na njega da pomogne u rasvjetljavanju slučaja nestanka njene ćerke:

“Sigurna sam da Denaro zna šta se desilo. Ali, ne zato što je on možda kidnapovao moju ćerku, već zato što u ovim našim krajevima list sa drveta nije mogao da opadne, a da on ne zna za to”, rekla je Pjera Mađo.

Nezavisne novine

Related posts

Saopćenje Savjeta glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj (IZBNj) povodom napada na džamiju u Essenu

Dijaspora BiH Administrator

London: Mirovni protest u znak podrške Bosni i Hercegovini zakazan za 10. januar

Dijaspora BiH Administrator

Bosnia International: Podržite peticiju za isključenje Rusije iz Vijeća za implementaciju mira u BiH

Dijaspora BiH Administrator

Njemačka: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bh. državljanina u Duizburgu

Dijaspora BiH Administrator

Institut za istraživanje genocida pisao Justinu Trudeau, evo šta traže od njega

Dijaspora BiH Administrator

U 11 švedskih gradova danas su održani protesti za Bosnu i Hercegovinu

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment