Izbori u BiH

Delegacija OSCE-a iz Beča se sastala sa Centralnom izbornom komisijom BiH

U okviru posjete Bosni i Hercegovini delegacija Organizacije za sigurnost i suradnju u Evropi (OSCE) iz Beča danas, 04.04.2022. godine se u sjedištu Centralne izborne komisije BiH u Sarajevu sastala sa članovima CIK BiH gosp. Željkom Bakalarom, gosp. Jovanom Kalabom, dr. Ahmetom Šantićem i gosp. Vladom Rogićem. 

U delegaciji iz Beča su bili šefovi stalnih misija pri OSCE-u: Nj.E. ambasadorica Christine Fages, (Republika Francuska), Nj.E. ambasadorica Gesa Brautigam, (Republika Njemačka), Nj.E. ambasador Stafano Baldi, (Republika Italija), Nj.E. ambasador Michael Carpenter, (Sjedinjene Američke Države). 

Sastanku su također prisustvovali Nj.E. ambasadorica Kathleen Kavalec, šefica Misije OSCE-a u BiH, gđa. Helen Flewker, šefica političkog ureda ambasade Velike Britanije u BiH i gosp. Martino Bianci, politički savjetnik u Misiji OSCE-a u BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje provodi Centralna izborna komisija BiH na organizaciji Općih izbora 2022. godine u BiH.

Istaknute su aktivnosti koje je Centralna izborna komisije BiH provodila, i koje i dalje provodi sa ciljem jačanja integriteta, transparentnosti i efikasnosti izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, te ispunjavanja relevantnih preporuka OSCE/ODIHR-a i Venecijanske komisije, kao i doprinosu Centralne izborne komisije BiH u reformi izbornog zakonodavstva u BiH.

CIK

Related posts

CIK se posuo pepelom: SNSD dobio četvrtog delegata u Domu naroda PS BiH

Dijaspora BiH Administrator

Čović ne smije protiv Komšića, u utrku za Predsjedništvo BiH mogao bi Mario Kordić

Dijaspora BiH Administrator

CIK: U Brčko distriktu nešto više od 86.000 birača, njih 14.000 nije se opredijelilo za entitetsku biračku opciju

Dijaspora BiH Administrator

Kajganić se proglasio nenadležnim za izborne prevare u RS!

Christian Schmidt nametnuo izmene Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH

Dijaspora BiH Administrator

Predstavljen program rada Zijada Lugavića, kandidata za gradonačelnika Tuzle

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment