Naši u tuđini

Cazinjanka Mersija Murić, uspješna dizajnerica enterijera u Austriji

Bosanci i Hercegovci svakodnevno pokazuju svoj talenat i znanje širom svijeta. Neki su uspješni u sportu, drugi u nauci ili umjetnosti… 

Dvadesetjednogodišnja Cazinjanka Mersija Murić, diplomirana dizajnerica enterijera, jedna je od tih, a ona će učestvovati u takmičenju prezentacije i prodaje “Austrian Skills”.

– Imam mnogo jaku konkurenciju i potrudit ću se da stignem do krajnjeg cilja, a to je karta za internacionalno prvenstvo “Euro Skills” u St. Petersburgu (Russija), u kojem se mogu kvalificirati za svjetsko prvenstvo “World Skills” u Shanghaju (China). Malo sam uzbuđena, ali mislim da sam najbolje pripremljena i ulazim otvoreno i opušteno u cijelo takmičenje koje traje do nedjelje – kaže Mersija Murić koja radi u firmi “K&K Küchen- und Wohnkonzept”.

Mersija je Bosnu i Hercegovinu napustila kada je imala sedam godina i od tada živi u Austriji, ali barem 4 puta godišnje se vraća u domovinu.

– Želja mi je da se jednog dana vratim i pokrenem vlastiti biznis. BiH je moja domovina, Cazin je moj grad, tu sam rođena i tu nikad nisam stranac. I u ovom takmičenju imam veliku podršku Bosanaca i Hercegovaca. Drago mi je da vjeruju u mene. Iskreno se radujem svakom uspjehu naših ljudi. Ponosna sam kada vidim zastavu BiH na nekom sportskom ili drugom takmičenju. Mojoj sreći nema kraja – kaže Mersija Murić.

P.R.

Related posts

Miralem Bećirović, bh. aktivista u Norveškoj: Harmonikom i angažmanom protiv nostalgije

Dijaspora BiH Administrator

MEHMED EĆO DECENIJE POSVEĆENE OBRAZOVANJU I PROSVETITELJSTVU

Dijaspora BiH Administrator

Bowling Green: Od izbjeglice do uspješnog biznismena u Americi

Dijaspora BiH Administrator

Đemila Talić Gabriel: Australija može biti odličan primjer suživota nama u Bosni i Hercegovini

Dijaspora BiH Administrator

Istra: Etničkoj i multikulturalnoj raznolikosti doprinose i Bošnjaci

Dijaspora BiH Administrator

Mustafa Mehuljić: Nazad u Bosnu i Hercegovinu neću sve dok…

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment