Vijesti

Bosanskohercegovački kulturni centar Toronto, dodjelio priznanje Danieli Čolić

Hvala Daniela Čolić!

Na prijedlog direktora Instituta za istraživanje genocida Kanada Emira Ramića Bosanskohercegovački kulturni centar Toronto je u ime bosanskohercegovačke dijaspore u Kanadi povodom 32. godišnjice nezavisnosti Bosne i Hercegovine dodjelio priznanje Danieli Čolić, savjetnici u Ambasadi BiH u Kanadi.

Poslije 10 godina Ambasada BiH u Kanadi pozvala predstavnike dijaspore na razgovor. Poziv je poslala savjetnica u Ambasadi Daniela Čolić.

Savjetnica Daniela Čolić je poslala jasnu poruku da Ambasada BiH u Otavi ponovo širom otvara vrata za svoje građane koji trebaju da osjete da je to njihova bosanskohercegovačka kuća i da su uvijek dobrodošli. Ponovo će se aktivirati rad Ambasade sa dijasporom u Kanadi. Ambasada više neće biti nedostupna. Aktivno će nastupati prema dijaspori, a savjetnica već planira posjete našim zajednicama širom Kanade. Savjetnica je pozvala bosanskohercegovačke organizacije i zajednice u Kanadi da zajedno s Ambasadom definiraju projekte od važnosti za BiH i zajednički rade na njihovoj implementaciji. U koordinaciji sa Ambasadom, potrebno je definirati nastup prema kanadskim zvaničnicima i institucijama s ciljem promoviranja zajedničkih interesa BiH i Kanade.

Zahvaljujući angažiranoj i obrazovanoj savjetnici Danieli Čolić, Ambasada će ponovo postati mjesto prezentacije najboljih i naznačajnijih bosanskohercegovačkih vrijednosti i interesa. U Ambasadi će se promovisati knjige bosanskohercegovačkih autora, kulturna, sportska i akademska postignuća bosanskohercegovačkih građana i organizacija. Ambasada će organizovati dane otvorenih vrata gdje će Kanađani moći upoznati i naučiti bosanskohercegovačku tradiciju, historiju i kulturu. Ambasada će konačno postati mjesto bosanskohercegovačkog okupljanja u Kanadi.

IGK

Related posts

Od aprila Ryanair najavio još jednu liniju iz Bosne i Hercegovine

Dijaspora BiH Administrator

Poslovni skup u New Yorku: Podrška dijaspore firmama u Bosni i Hercegovini

Dijaspora BiH Administrator

BHAAAS predstavila edukativnu platformu “Znanjem do zdravlja”, djelo domaćih stručnjakinja iz dijaspore

Dijaspora BiH Administrator

“5MFBH” poziva vas da se pridružite novoosnovanoj podružnici u Velikoj Britaniji

Dijaspora BiH Administrator

Tuzla: Aviokompanija Lumiwings obustavila letove u svih pet evropskih destinacija

Dijaspora BiH Administrator

Objavljene transparentne cijene taxi usluga na sarajevskom aerodromu / Transparent prices of taxi services announced at Sarajevo airport

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment