Bosna i Hercegovina

Banja Luka: Svečana akademija za Dan državnosti Bosne i Hercegovine u zgradi velesajma

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović obavijestio je javnost da je Banjalučki velesajam konačno mjesto gdje će biti održana svečana Akademija u Banja Luci povodom Dana državnosti BiH.

Podsjećamo da je Hotel Bosna u Banjoj Luci morao otkazati održavanje svečane akademije povodom Dana državnosti BiH 25. novembra.

„Nakon političkih pritisaka, zabrana, ipak svečana Akademija povodom Dana državnosti BiH bit će održana u četvrtak 25.11.2021. godine u 18.00 sati. Mjesto održavanja je Banjalučki velesajam. Pozivamo sve građane BiH, sve članove i simpatizere SDP BiH, intelektualce, akademike, predstavnike političkih stranka, da dođu svi u Banja Luku 25.11.2021.

U četvrtak u Banja Luci pokazujemo snagu i Bosne i Hercegovine ali i SDP BiH! Bosna i Hercegovina, ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, ali je zemlja i srpska i bošnjačka i hrvtaska, zemlja svih nas! ZAVNOBIH!“, napisao je Mijatović.

Potom se potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović oglasio se ponovo u vezi obilježavanja Dana državnosti BiH u Banja Luci, i uputio poruku članovmai SDP BiH.

“Poštovane članice i članovi SDP BiH, simpatizeri, članovi rukovodstva, ministri, poslanici, vijećnici i odbornici, direktori, načelnici, gradonačelnici, imenovani i izabrani! U četvrtak 25.11.2021. u Banja Luci se brani čast Bosne i Hercegovine i SDP BiH.

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine i na godišnjicu ZAVNOBIH-a se pokazuje u Banja Luci da li smo partija cijele BiH i najveća multietnička partija BiH!!

Duboko vjerujem u sve nas i zato u četvrtak polažemo ispit zrelosti pred čitavom javnosti Bosne i Hercegovine. Mi vas čekamo u Banja Luci najljepšem gradu Bosne i Hercegovine”, napisao je Mijatović.

Related posts

Najavljen bogat program 19.Dana mladih Tuzle koji počinju pod sloganom „Tu smo“

Dijaspora BiH Administrator

Reisul-ulema klanjao dženazu Hadžemu Hajdareviću: Ponosni smo što smo te imali

Dijaspora BiH Administrator

Vojin Mijatović: Nema koji međunarodni predstavnik ne zove, evo ponude za opoziciju u RS

Dijaspora BiH Administrator

Održan Okrugli sto „Prof. dr.Galib Šljivo –Doprinos razvoju bosanskohercegovačke historiografije”

Dijaspora BiH Administrator

Subvencije avioprevoza sa Međunarodnog aerodroma Tuzla

Dijaspora BiH Administrator

Pravna bitka Fikreta Alića: “Logorašu sa žice” iz Trnopolja RS ne da status žrtve ratne torture

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment