Bosna i Hercegovina

Banja Luka: Svečana akademija za Dan državnosti Bosne i Hercegovine u zgradi velesajma

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović obavijestio je javnost da je Banjalučki velesajam konačno mjesto gdje će biti održana svečana Akademija u Banja Luci povodom Dana državnosti BiH.

Podsjećamo da je Hotel Bosna u Banjoj Luci morao otkazati održavanje svečane akademije povodom Dana državnosti BiH 25. novembra.

„Nakon političkih pritisaka, zabrana, ipak svečana Akademija povodom Dana državnosti BiH bit će održana u četvrtak 25.11.2021. godine u 18.00 sati. Mjesto održavanja je Banjalučki velesajam. Pozivamo sve građane BiH, sve članove i simpatizere SDP BiH, intelektualce, akademike, predstavnike političkih stranka, da dođu svi u Banja Luku 25.11.2021.

U četvrtak u Banja Luci pokazujemo snagu i Bosne i Hercegovine ali i SDP BiH! Bosna i Hercegovina, ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, ali je zemlja i srpska i bošnjačka i hrvtaska, zemlja svih nas! ZAVNOBIH!“, napisao je Mijatović.

Potom se potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović oglasio se ponovo u vezi obilježavanja Dana državnosti BiH u Banja Luci, i uputio poruku članovmai SDP BiH.

“Poštovane članice i članovi SDP BiH, simpatizeri, članovi rukovodstva, ministri, poslanici, vijećnici i odbornici, direktori, načelnici, gradonačelnici, imenovani i izabrani! U četvrtak 25.11.2021. u Banja Luci se brani čast Bosne i Hercegovine i SDP BiH.

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine i na godišnjicu ZAVNOBIH-a se pokazuje u Banja Luci da li smo partija cijele BiH i najveća multietnička partija BiH!!

Duboko vjerujem u sve nas i zato u četvrtak polažemo ispit zrelosti pred čitavom javnosti Bosne i Hercegovine. Mi vas čekamo u Banja Luci najljepšem gradu Bosne i Hercegovine”, napisao je Mijatović.

Related posts

Obiljiženo 80 godina oslobođenja Tuzle 2.oktobar 1943.

Dijaspora BiH Administrator

Kampanja 16.Dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja od 23.novembra do 25 decembra 2023.  

Dijaspora BiH Administrator

Majstor koji je posao bravara pretvorio u umjetnost: Jakubovih skulptura ima širom svijeta

Dijaspora BiH Administrator

Transparency International: BiH druga najlošije rangirana zemlja u Evropi po stanju korupcije

Dijaspora BiH Administrator

Obilježen „Međunarodni dan obrazovanja o zaštiti okoliša „u Tuzli

Dijaspora BiH Administrator

Mijatović ostao bez sale za Dan državnosti BiH, fašizam živi u Banja Luci

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment