Vijesti

Balingen: Džemat je još jednom pokazao kako se van svoje domovine može praktikovati svoja vjera, tradicija i njegovati vlastiti identite

U nedjelju, 30. 04. 2023. godine, u Balingenu, gradu u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg, u okrugu Colernalb, prisustvovao sam odličnom i dobro organizovanom vjerskom programu Džemata Balingen (IGB Balingen) “Hatme”, upriličenom povodom završetka vjerske pouke – davanja hatme 16 polaznica/polaznika ovog džemata.

Džemat u Balingenu je i ovom manifestacijom, još jednom pokazao kako se i daleko od svoje domovine i rodnih krajeva može praktikovati svoja vjera, tradicija i njegovati vlastiti identitet. Sve dok je toga, trajat će i veze građana i građanki BiH u dijaspori sa domovinom.

Hvala na pozivu gospodinu Senadu Kahrimanoviću na ovu manifestaciju čije su dvije kćerke, Edina i Selma jučer dale hatmu. Osim što su dobre učenice u njemačkoj školi, Selma i Edina su bile i primjerne polaznice Bosanske škole u Rottenburgu. Selmi i Edini, kao i: Kenanu, Edhemu, Ilhani, Ahmedu, Dervišu, Lejli, Aldinu, Vedadu, Nejli, Alminu, Benjaminu, Aladinu, Jasinu i Jusufu – čestitke.

Čestitke i respekt svakako zaslužuje i njihov mentor, gospodin Šahin ef. Efendić i aktivisti i članovi ovog bošnjačkog džemata koji godinama rade odličan posao i sprovode opštekorisne aktivnosti.

Haris Halilović

Related posts

IGK: Strane ambasadore u Bosni i Hercegovini koji ne poštuju državne simbole naše zemlje treba proglasiti personom non grata

Dijaspora BiH Administrator

6. Sajam bosanskohercegovačke knjige u Švedskoj: Nagrada Meho Baraković za 2023. dodijeljena Midhatu Ajanoviću Ajanu

Dijaspora BiH Administrator

Izetbegović u Danskoj: Dijaspora može imati historijsku prevagu na izborima

Dijaspora BiH Administrator

Linz: Predstavljanje knjige Život na stiku!

Dijaspora BiH Administrator

 Luksemburg: Održana bajramska akademija i obilježen Dan šehida

Dijaspora BiH Administrator

Doznake iz inostranstva od naše dijaspore ne posustaju

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment