Vijesti

Balingen: Džemat je još jednom pokazao kako se van svoje domovine može praktikovati svoja vjera, tradicija i njegovati vlastiti identite

U nedjelju, 30. 04. 2023. godine, u Balingenu, gradu u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg, u okrugu Colernalb, prisustvovao sam odličnom i dobro organizovanom vjerskom programu Džemata Balingen (IGB Balingen) “Hatme”, upriličenom povodom završetka vjerske pouke – davanja hatme 16 polaznica/polaznika ovog džemata.

Džemat u Balingenu je i ovom manifestacijom, još jednom pokazao kako se i daleko od svoje domovine i rodnih krajeva može praktikovati svoja vjera, tradicija i njegovati vlastiti identitet. Sve dok je toga, trajat će i veze građana i građanki BiH u dijaspori sa domovinom.

Hvala na pozivu gospodinu Senadu Kahrimanoviću na ovu manifestaciju čije su dvije kćerke, Edina i Selma jučer dale hatmu. Osim što su dobre učenice u njemačkoj školi, Selma i Edina su bile i primjerne polaznice Bosanske škole u Rottenburgu. Selmi i Edini, kao i: Kenanu, Edhemu, Ilhani, Ahmedu, Dervišu, Lejli, Aldinu, Vedadu, Nejli, Alminu, Benjaminu, Aladinu, Jasinu i Jusufu – čestitke.

Čestitke i respekt svakako zaslužuje i njihov mentor, gospodin Šahin ef. Efendić i aktivisti i članovi ovog bošnjačkog džemata koji godinama rade odličan posao i sprovode opštekorisne aktivnosti.

Haris Halilović

Related posts

Tuzla: Aviokompanija Lumiwings obustavila letove u svih pet evropskih destinacija

Dijaspora BiH Administrator

Poslovni forum zeničke dijaspore: Stručnjaci iz BiH i dijaspore na jednom mjestu

Dijaspora BiH Administrator

Njemačka: Akademijom obilježena 30. godišnjica postojanja džemata Kirchheim Teck

Dijaspora BiH Administrator

Švedska: Osvrt na emisiju uz Dan nezavisnosti BiH

Dijaspora BiH Administrator

IGK podržava odluku Tužilaštva BiH da provjeri krivičnu prijavu protiv Zorana Milanovića

Dijaspora BiH Administrator

Dan državnosti BiH prvi put obilježen u slovenskom Pomurju

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment