Muzika

Aranžman za novu pjesmu Semira Cerića Koketa snima muzičar koji je radio i jedan od najvećih hitova Šabana Šaulića

Semir Cerić Koke već nekoliko puta je prolongirao izlazak pjesme „Kapetan moje duše“, za koju je naš popularni pjevač napisao tekst i muziku. Aranžmane je radio u nekoliko studija i sa različitim saradnicima, a, prema svemu sudeći, konačan izbor je poznati i priznati srbijanski harmonikaš, autor i profesor harmonike Bane Vasić. 

– Drago mi je što će Bane uraditi aranžman za pjesmu „Kapetan moje duše“. Ovu pjesmu sam i ranije snimio, ali sada izgleda potpuno drugačije i mislim da će biti nasljednica „Kafanice“, koja na YouTube ima više od 30 miliona pregleda. Prije nekoliko dana sam bio u Beogradu i lijepo sam se družio sa Banetom u njegovom studiju. Zapjevali smo za našu dušu neke od omiljenih pjesama i vjerujem da je ovo početak uspješne saradnje – kaže Semir Cerić Koke. 

Koke je vlasnik brojnih hitova narodne muzike. „Sanja“, „Aida“, „Život me je prevario“, „Nek ti bude kao meni“, „Treba vremena“, „Glumica”, “Nevjernica”, “Robinja ili kraljica”, “Vjerovala, bolovala”, “Kad te neko spomene”, “Kraj Priče”, “Moja dobra vilo”, samo su neke od njegovih neprolaznih pjesama.

O Koketu je biranim riječima govorio i Bane Vasić koji je u karijeri posljednjih decenija radio aranžmane za desetine hitova narodne muzike, među kojima je i “Žal” kralja narodne muzike Šabana Šaulića. 

– Sa Koketom sam u kontaktu već duže vrijeme, a sada ćemo ostvariti našu prvu saradnju. Ovo je tek početak. Koke je sjajan pjevač sa izuzetnom energijom. Ima fantastičnu boju glasa i jako dobar izbor pjesama. Divan je kao čovjek i pjevač, nemam riječi. “Kafanicu” pjevaju i vrapci na grani. Ima jedna pjesma koja mi se izuzetno sviđa, a to je “Jednom se mora krenuti dalje”. U principu nismo imali direktnih susreta, ali su u planu zajednički nastupi. Vjerovatno se vidimo i na koncertu u Skenderiji koji Koke uveliko priprema. Nadam se da će do tada pjesma biti hit i da će puna dvorana da pjeva „Kapetana moje duše“ – kaže na kraju Bane Vasić.

P.R.

Related posts

Snimanje u Prijedoru, Ključu i na Kozari: Alen Hrbinić ekranizirao pjesme „Najdraža“ i „Pokreni se“

Dijaspora BiH Administrator

Bliži se koncertni spektakl Tomislava Bralića i klape Intrade u Sarajevu

Dijaspora BiH Administrator

Alen Hrbinić dobio nagradu za hit godine: Muzika nas spaja i ona je naš smisao života

Dijaspora BiH Administrator

Tvorac brojnih Bešlićevih hitova Mirko Šenkovski Geronimo najavio veliki projekat

Dijaspora BiH Administrator

Sarajka sarađuje sa Aleksandrom Sofronijevićem, napisala hit za Nikolinu Milosavljević

Dijaspora BiH Administrator

Koncert Dječijeg hora Lege Artis Tuzla privukao mnogobrojnu  publiku

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment