Vijesti

“5MFBH” poziva vas da se pridružite novoosnovanoj podružnici u Velikoj Britaniji

Asocijacija “5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina – 5MFBH” djeluje diljem svijeta sa ciljem okupljanja poznavaoca, odnosno simpatizera Bosne i Hercegovine i ovog projekta, i to iz poslovnog, kulturnog, sportskog, naučnog i diplomatskog svijeta, a sve u cilju što učinkovitijeg lobiranja za interese bh. društva.

Početkom decembra osnovana je i Bosnians and Herzegovinians in United Kingdom – nacionalna virtualna podružnica ove organizacije u Velikoj Britaniji!

https://www.linkedin.com/company/bosnians-and-herzegovinians-in-united-kingdom

Više o tome za agenciju BHDINFODESK iz Birminghama kazao je Edo Šabanagić, dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine i jedan od pkretača ove ideje:

“Drago nam je da vam predstavimo nacionalnu podružnicu – Bosnians and Herzegovinians in United Kingdom kao dio mreže i platforme Asocijacije “5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina – 5MFBH. Naš cilj je stvaranje uspješno umrežene i partnerski ojačane bh. dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu njen značaj u razvoju BiH i ulogu u njegovanju vrijednosti različitosti i inkluzije za svakog pojedinca uključenog u ovu mrežu.
Fokusirani smo da, kroz web i platformu, uključimo organizacije iz dijaspore i iz BiH, grupe za zagovaranje i pojedinace u unapređenju društvenih i ekonomskih uslova u BiH. Naš prioritetni cilj je stvoriti partnerstvo između organizacije dijaspore smještene u Ujedinjenom Kraljevstvu i BH organizacije širom svijeta kako bi djelovale kao kanal za angažman sa širim skupom organizacija i inicijativa u BiH. Bit će nam drago ukoliko zapratite i postanete dijelom naše podružnice “Bosnians and Herzegovinians in United Kingdom”

Trenutno Bosnians and Herzegovinians in United Kingdom – nacionalna virtualna podružnica “5 Million Friends of Bosnia and Herzegovina – 5MFBH” u Velikoj Britaniji broji 118 članova. Dodatne informacije o načinu uključenja u podružnicu možete dobiti od kordinatora za Veliku Britaniju (Jasmin Jahić Research Associate at University of Cambridge, na mail jasmin.jahic@gmail.com ili https://www.linkedin.com/in/jasmin-jahic-a3aaa833/ )

BHDINFODESK

Related posts

Izetbegović u Danskoj: Dijaspora može imati historijsku prevagu na izborima

Dijaspora BiH Administrator

IGES/KBSA: Aktivnosti na jačanju pozicije BiH u Washintgonu

Dijaspora BiH Administrator

Saopćenje Savjeta glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj (IZBNj) povodom napada na džamiju u Essenu

Dijaspora BiH Administrator

Među 29 finalistica: Jedna od favoritkinja za Miss Francuske, ima bosanske korijene

Dijaspora BiH Administrator

Brisel: Bosna neće pasti, Bosnu niko nije pokorio!

Dijaspora BiH Administrator

Oboren rekord: Evo koliko je novca protekle godine dijaspora poslala u Bosnu i Hercegovinu

Dijaspora BiH Administrator

Leave a Comment